Musorujsag
Élő Eredmények
×

Visszatér a Honda-logó a Red Bull-autókra, megerősítik a kapcsolatukat

Visszatér a Honda-logó a Red Bull-autókra, megerősítik a kapcsolatukat

Red Bull, Alpha Tauri
A hazai hétvégével a szezon hátralévő részében újra megjelenik a Honda logója a Red Bull két csapatának autóin. A felek a partneri együttműködésük „megerősítéséről” adtak hírt.

Nagy hétvége közeleg a Red Bull és a Honda számára is. Három év után újra Japánba látogat az F1 mezőnye, és a szuzukai versenyhétvége a bajnokavatást is elhozhatja a továbbra is a Honda által gyártott motort használó bikásoknak, hiszen Max Verstappennek már komoly esélye van a címvédése bebiztosítására.

A Japán Nagydíj előtt a Red Bull két csapata, a Red Bull Racing és az Alpha Tauri bejelentette, hogy a mostani hétvégétől kezdve újra helyet ad az autóján az F1-ből a múlt szezonban névlegesen kivonuló Honda logóinak. Bár az erőforrásukat továbbra is a japánok biztosítják, a cég eddig csak a sportrészlegén, a HRC-n (Honda Racing Corporation) jelent meg a versenygépeken, azok motorborításán.

A Red Bull-csapatok az alábbi közleményben adtak írt az együttműködésük szorosabbá fűzését célzó három új lépésükről:

A Red Bull és az Alpha Tauri továbbra is azon erőforrásokat használja, amiket a Red Bull Powertrains és a Honda Racing Corporation (HRC) együttműködésével gyártanak. A partnerség megerősítése érdekében a következő újdonságokról állapodtunk meg:

  1. A Honda-logó a Red Bull RB18-asán és az Alpha Tauri AT03-aséb is megjelenik a Japán Nagydíjtól kezdve.

  2. A többszörös futamgyőztes Sergio Pérez nagyköveti pozíciót vállal a Honda Racing School (HRS) vezetői akadémián. Pérez 2022 novemberében veszi fel a szerepét azzal, hogy oktatni kezdi a HRS diákjait.

  3. A HRC Köszönet Napját 2022. november 27-én, vasárnap rendezik, melyen Max Verstappen, Sergio Pérez, Pierre Gasly és Cunoda Juki is részt fog venni a Red Bull, illetve az Alpha Tauri színeiben.

Fotó: Red Bull/Thompson/Getty Images

Helmut Marko Red Bull-tanácsadó a bejelentésük kapcsán elmondta: „A Red Bull és a Honda Racing Corporation együtt nagy sikereket ért el a Forma–1-ben. Ezekkel az új megállapodásokkal büszkén erősítjük meg a HRC-től kapott technikai támogatást a következő generációs erőforrások 2026-os bevezetéséig. Hisszük, hogy ez a kapcsolat a HRC-vel sikeresebbé tesz bennünket a jövőben, és hálásak vagyunk nekik a támogatásukért!”

Christian Horner csapatfőnök kiemelte, a Honda rengeteget foglalkozott a hibridtechnológia fejlesztésével az együttműködésük során, és hálásak nekik, hogy továbbra is erőforrásokkal látják el a csapataikat.

„A közös célunk, hogy továbbra is domináns erőforrásokat gyártsunk, és a következő három évben a lehető legsikeresebbek legyünk. Ennek jegyében öröm lesz újra viszontlátni a Honda-logót az autónkon Szuzukától kezdve.”

Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke kiemelte, „elképesztő kapcsolatot” építettek ki a Hondával az elmúlt években, amit számos területen tovább erősítenek. „Hálásak vagyunk a Hondának a kemény munkájáért, ami segített pár dobogós helyezést szerezni, valamint Pierre győzelmét Monzában. Reméljük, a jövőben további sikerek várnak ránk.”

Fotó: XPB

Kodzsi Vatanabe, a Honda Motor kommunikációs igazgatója, és a HRC elnöke kiemelte: „A HRC-logó az autó orrán, valamint a Honda-logó a versenygépek oldalán az erős együttműködésünket jelzi a Red Bull-csoporttal. A HRC technikai támogatásán keresztül a Honda teljes mértékű támogatást nyújt annak érdekében, hogy ezek a gépek legyenek a leggyorsabbak a világon. Örülünk, hogy leleplezhetjük ezeket a masinákat a Japán Nagydíjon, melynek a Honda a főtámogatója.”

Bár a mostani bejelentés elsősorban marketingértékkel bír, egyúttal azt is jelzi, a Honda valóban meggondolhatta magát, és mégsem kíván úgy eltávolodni az F1-től, mint amikor a kivonulása bejelentésekor tervezte. A Red Bull sikere az ő sikerük is, és érthető, hogy szeretnének kapni belőle egy szeletet. Másfelől máris szó van arról, hogy hosszabb távon újra hivatalos formában, szorosabban működjenek együtt: 2026-tól állítólag a Honda lehet a Red Bull motorrészlegének partnere, miután az osztrákok ajtót mutattak a Porschénak.

Borítókép: Fotó: Red Bull

További tartalmak