Musorujsag
Élő Eredmények
×

Wolff: Russell bajnok lesz, de előtte talán még jön egy újabb Hamilton-siker

Wolff: Russell bajnok lesz, de előtte talán még jön egy újabb Hamilton-siker

Channel 4
Lewis Hamilton és George Russell egyenes és nyílt kapcsolata is hozzájárult a Mercedes fejlődéséhez. Toto Wolff biztosra veszi, hogy a fiatalabb versenyzőjük is be fog futni, hosszú távon.

A Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton jelenleg úgy érzi, még akár további 5 F1-es szezon is benne lehet. Toto Wolf a brit Channel 4 csatornának adott interjúban beszélt arról, hogy hamarosan talán hosszabbítani fognak a magát korábban 2023 végéig elkötelező bajnokukkal.

Világos, hogy a célt a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki cím jelenti. Hogy legyen rá esély, ahhoz mindenekelőtt újra egy nyerő autót kéne összehozniuk a csillagosoknak. Ám még ha ez összes is jön, ott lesz a kérdés: biztosan Hamilton lesz a bajnokesélyesük? Az idén mellé ültetett George Russell az utóbbi időben talán kevésbé volt meggyőző, mint rutinos honfitársa, ám a bajnokságban jelenleg is ő áll jobban.

Wolff a kérdéses interjúban elmondta, biztosra veszi, hogy Russell is bajnokesélyessé fog válni, ám szavaiból az jött le, hogy még nem feltétlenül látja elérkezettnek az őrségváltás idejét.

„George nagyszerű személyiség. Nyilván azt remélte, hogy a Mercedesbe ül és futamokat, bajnokságokat nyer. Az időzítés nem jó. De legalább már előrelépett a középmezőnyből” – mondta mosolyogva, az idei visszaesésükre célozva.

„El fog jönni ez az idő is. Versenyeket fog nyerni, bajnoki címért fog küzdeni, és hiszem, hogy ez benne van. De talán addig is lesz még egy újabb Lewis-bajnokság.”

Hogy egy bajnoki küzdelem hogyan változtatná meg Hamilton és Russell versengését és viszonyát, az csak egy versenyképesebb autóval derülhet ki. Wolff a jelenlegi helyzetükkel viszont több mint elégedett. Még ha látott is már pulzusszám növelő jelenetet is két versenyzője között. „A pályán kell kiépíteniük a kapcsolatukat, mert korábban nem vívtak egymás ellen szoros csatát. Zandvoortban úgy éreztem, az egy kicsit túl szoros volt, akár rosszul is elsülhetett volna. De ők tudják, értenek hozzá.”

Lewis Hamilton és George Russell (Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail)

„Hogy hogyan írnám le a kapcsolatukat? Tisztelet jellemzi. Tisztelet az újonc részéről, aki elismeri, hogy a csapattársa Michael (Schumacher) mellett minden idők legnagyobbja. És tisztelet Lewis részéről, aki bizonyos szempontból magát látja George-ban, ami a tehetséget és a fiatalságot, a fejlődést illeti.”

„Bármennyire is furcsán hangzik, hiszen a csapattársad mégis az első számú ellenséged, Lewis bizonyos szempontból mentorálja George-ot, és George elfogadja a fiatal oroszlán szerepet.”

„Közben pedig mindketten le akarják győzni a csapattársukat, és futamokat, bajnokságokat akarnak nyerni. A dinamika nagyszerűen működik.”

Borítókép: Lewis Hamilton, Toto Wolff és George Russell (Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail)

További tartalmak