Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hamilton és az F1-es jövő: Még maradnom kell!

Hamilton és az F1-es jövő: Még maradnom kell!

Motorsport-Total
Lewis Hamilton nem tervez mostanság visszavonulni. Úgy érzi, fontos feladatai vannak még az F1-ben és az autóversenyzésben, amik miatt maradnia kell. A Mercedeshez pedig élete végéig el akarja kötelezni magát.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nemrég a Channel 4 csatornának adott interjúban elárulta, jó esélyt lát Lewis Hamilton 2023 végéig szóló szerződésének meghosszabbítására. Arról mesélt, hogy Monacóban szoktak találkozni, és a közelmúltban bajnoka azt mondta, úgy érzi maradt még benne pár év. Wolff szerint további 5 szezon sem elképzelhetetlen a brittel, és arról is meg van győződve, hogy Hamilton fog még nyerni bajnokságot.

Szuzukában Hamiltont is kérdezték főnöke interjújáról.

„Nem beszéltem vele erről a nyilatkozatáról, és most semmit sem tudnék mondani. De éppen lehetséges, mert jól érzem magam, és szeretem, amit csinálok. Még sok munka vár ránk, és még sok az elintéznivalónk. Nem tervezek a közeljövőben lelépni”

– tette egyértelművé a brit.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton helye fix a 2023-as rajtrácson. Ami a hosszabbítás lehetőségét illeti, korábban ő maga mondta: nem tudja magát elképzelni, hogy Fernando Alonsóhoz hasonlóan 40 felett is versenyezzen. Az utóbbi időben mégis azt sugallja, hogy még több évet is érez magában. „Nem arról van szó, hogy nem vagyok biztos. Tudom, hogy mit akarok csinálni, és a tervem az, hogy tovább maradok itt. Csak nincs kőbe vésve, hogy meddig.”

„Az viszont biztos, hogy szándékomban áll az életem hátralévő részét a Mercedesnél tölteni. Csak azt kell kitalálni, hogy mit fogunk csinálni, hogy időben hogyan fest a terv, és mit építhetek fel a Mercedesszel a motorsportban”

„Úgy vélem, a Mercedes sokat tehet, és nemcsak autógyártóként. A vállalatuk sok munkahelyet kínál az emberek számára, és annyira erőteljes platformot jelent arra, hogy változtassunk a narratíván. A Mercedes képes rá, hogy igazán pozitív hatást gyakoroljon a környezetre, és a jövőbe tekintsen. Több dolog is van, és szeretnék a része lenni egy fordulatnak és a Mercedes munkafolyamatának, a futamgyőzelmeken és a bajnoki címeken is túl. De pillanatnyilag még több bajnokságot szeretnénk nyerni, és erre összpontosítunk leginkább” – ecsetelte Hamilton.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hangsúlyozta, nem félti a helyzetét a fiatalokkal szemben, a hosszabbítás időtartama szempontjából inkább minden azon múlik, hol tart éppen az életében. „Ennek kisebb hatása van rá, mint azt sokan gondolják. Nagyszerű teendőim vannak a sporton kívül, megvan a szabadságom, felépíthetek dolgokat a sporton kívül. Ott az alapítványom, és a sporton belül is sok a teendő.”

„Most nem vonulhatok vissza, mert éppen most kezdtem el egy nyitottabb és befogadóbb közeggé tenni a sportot. Muszáj maradnom, hogy hozzájáruljak, hogy ez így maradjon.”

„Ezenkívül egészségesebbnek érzem magam, mint valaha, és szeretem a versenyzést. Amióta az eszemet tudom, versenyzek, ötéves korom óta, és ez így is fog maradni. Ha fitt leszek és képes leszek koncentrálni, miért kéne abbahagynom? De közben még mindig csinálhatok más dolgokat is” – fogalmazott a hétszeres világbajnok.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak