Musorujsag
Élő Eredmények
×

Steiner még mindig dühös: Már nem a ’80-as években vagyunk

Steiner még mindig dühös: Már nem a ’80-as években vagyunk

GPFans
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner még mindig dühös az FIA-ra, amiért harmadszor is „tönkretették” Kevin Magnussen futamát a korábban alig használt fekete-narancssárga zászlóval. A szakember szerint a szövetség nem érti, hogyan épül fel egy modern F1-es autó.

A kanadai és a magyar futam után Szingapúrban ismét előkerült a fekete-narancssárga csíkos zászló, ami biztonsági problémára hívja fel az érintett versenyző csapatának figyelmét, és a probléma megoldásának céljából a boxba parancsolja a sérült autót. A jelzést harmadik alkalommal is Kevin Magnussen kapta meg sérült első szárnya miatt (a dán Max Verstappennel koccant)…

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner már az előző alkalmak után is bosszúsan nyilatkozott, mondván korábban évekig nem került elő a szóban forgó zászló, most viszont dán pilótájuk több alkalommal is megkapta – ráadásul indokolatlan esetekben.

Szingapúr kapcsán ismét kijelentette, nem volt szükség arra, hogy az FIA a boxba parancsolja Magnussent, a szárnysérülés ugyanis nem volt a veszélyes tartományon belül. „Elkeserítő (az ítélet), mert teljesen biztonságosan folytathatta volna” – jelentette ki. „Ha ez lenne az első alkalom, azt mondanánk, hogy nem is tudjuk…”

Günther Steiner (Fotó: Haas/LAT)

„De Magyarországon ugyanez volt a forgatókönyv, a sérülés nagyon-nagyon hasonló volt. Akkor ott volt velünk az anyagmérnökük, aki elmagyarázta, hogy mi történt és milyen következmények lehetnek, illetve milyenek nem lesznek. De semmit sem tanultak belőle” – utalt az FIA-ra.

„És most harmadszor is megkaptuk a fekete-narancssárga zászlót. Ez az egész kezd már egy kicsit unalmas lenni. Megmutattuk Jónak (Bauer), meg annak, akivel volt – a nevét nem közölték. De ők a technikai részleg, akiknek jelentést kell tenniük a versenyigazgatónak arról, mi biztonságos és mi nem, ha tudják, mit néznek, de nyilvánvalóan nem tudják” – szúrt oda az FIA-nak.

„Ennek semmi köze a stewardokhoz, a versenyirányításról van szó, a zászlókat ők intézik. Magyarországon megmutattuk, hogy akár rá is lehet állni ezekre az elemekre, nem fognak leszakadni. Lehet, hogy elpattan, de akkor kihozzuk magunktól is, mert teljesítményt veszítünk. De nem esik le, ezt mutattuk is. Most sem esett volna le. Olyan anyagok vannak a szárnyban, amik sokkal többet bírnak, mint hiszik” – emelte ki.

„És nem véletlenül vannak benne ezek az anyagok. Szándékosan készültek így. Keményen próbálom átadni az üzentet, de egy ponton túl olyan emberekre van szükség, akik tudják, hogyan épülnek fel ezek az autók. Már nem a ’80-as években vagyunk” – zárta gondolatát a véleményét általában őszintén közlő szakember.

 

Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak