Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Mercedes sajnálja, hogy De Vries a Red Bull kötelékébe kerül

A Mercedes sajnálja, hogy De Vries a Red Bull kötelékébe kerül

Motorsport
A Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott sajnálja, hogy a csillagosok tartalékosa, Nyck de Vries a Red Bull testvércsapatához igazol, ugyanakkor nem aggódik amiatt, hogy érzékeny információkat ad majd át új alakulatának.

Évek óta az F1 kapujában ácsorgott a korábbi F2-es és Forma–E bajnok, Nyck de Vries, a nagy lehetőséget viszont csak most, olaszországi beugrása után kapta meg, kiugró teljesítményére ugyanis több csapat is felfigyelt. Az egyik ilyen alakulat a Red Bull volt, a bikások pedig nem is gondolkodtak túl sokáig, szerződést ajánlottak a hollandnak, aki el is fogadta azt.

De Vries az egyezség értelmében a Red Bull második számú alakulatának, az Alpha Taurinak a versenyzője lesz, azt követően tehát, hogy évekig a Mercedes felkészülését segítette (és dolgozott a csillagosok partnercsapataival is), az egyik nagy riválisnál kezdheti első teljes szezonját.

A Mercedes technikai igazgatója a holland váltása kapcsán kijelentette, bár örül annak, hogy lehetőséget kapott, azt kicsit sajnálja, hogy a Red Bull kötelékébe igazol, aggódni viszont nem aggódik amiatt, hogy adatokkal látja majd el a bikásokat. „Nagyon örülök, hogy Nycknek jött ez a lehetőség” – nyilatkozta a szakember a Motorsportnak.

Nyck de Vries (Fotó: XPB)

„Azért talán egy kicsit kár, hogy hová megy, de ez semmin sem változtat. Szerintem megérdemli az esélyt, hiszen megmutatta, hogy kiváló versenyző. Nagyon jó volt a boxban tudni, remek srác, aki tudja, miről szól ez a sport és jól megérti az autóját” – tette hozzá.

„A Forma–1 nagyon gyorsan változik, nagyon gyorsan tanulunk. Az, amit egy évvel ezelőtt csinált, ma már nem igazán segít rajta” – mondta, amikor arról faggatták, azért fáj-e a Mercedesnek, hogy az autót és a fejlesztéseket jól ismerő tartalékosa a nagy riválishoz igazol, mert érzékeny információkat vihet magával és oszthat meg új csapatával.

Inkább azt fogja magával vinni, hogyan dolgozunk együtt, a folyamataink ismeretét és a rendszereinket. Mi sok sikert kívánunk neki, és mivel úgy érezzük, eddig is roppant tisztességes volt velünk, semmi okunk az aggodalomra” – zárta gondolatát.

Nyck De Vries az Alpha Taurinál 2023-tól
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak