Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: F1-es futárként Ocon szállította az aranylabdát Benzemának

Videó: F1-es futárként Ocon szállította az aranylabdát Benzemának

Ballon d'Or, Alpine
Ahogy a múlt évben, úgy idén is szerepet játszott a France Football Aranylabda-gálán a Alpine F1-es csapata. Esteban Ocon egy honfitársának szállította a díjat.

Hétfő este került sor a 2022-es Aranylabda-díjátadóra, melyen ezúttal is jutott némi figyelem a futball mellett a Forma–1-nek is, hála az Alpine-nak. A francia F1-es csapat 2021-hez hasonlóan idén is részt vett az est fő attrakcióját jelentő díj szállításában. A kékeket év végén elhagyó Fernando Alonso most távol maradt, csapattársa, Esteban Ocon viszont autóba pattant, csomagtartónak pedig jobb híján a bukócsövét borító hűtőnyílását használta – arra erősítették az aranylabdát, és úgy dörömbölt be az eseményre.

A kék Alpine-ja egyébként valójában egy Renault volt, még a hibridkorszak előttről, így egy V8-as motorral csapott jókora lármát, miközben elfüstölte a hátsó gumikat.

Az Ocon által bevitt díj végül egy honfitársé, Karim Benzemáé lett.

Az eseményen egyébként nemcsak Ocon volt jelen az F1-ből, hanem az Alpine jövő évi másik versenyzője, Pierre Gasly is, aki leendő főnökével, az Alpine ügyvezető igazgatójával, Laurent Rossival vonult végig a vörös szőnyegen.

 

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: Alpine)

További tartalmak