Musorujsag
Élő Eredmények

F2-es futamgyőztes tesztel a Mercedesszel Abu-Dzabiban

F2-es futamgyőztes tesztel a Mercedesszel Abu-Dzabiban

Mercedes
Szerdán hivatalossá vált, hogy a csillagosok versenyzőakadémiáján edződő Forma–2-es futamgyőztes, Frederik Vesti tesztel majd a Mercedesszel a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjat követő gyakorláson.

Ahogyan azt az elmúlt években már megszokhattuk, 2022-ben is egy hivatalos teszt követi majd az Abu-dzabi Nagydíjat, ahol a királykategóriás alakulatok egyrészt a Pirelli jövő évi abroncsinak prototípusaival ismerkedhetnek, másrészt pedig lehetőséget adhatnak fiatal védenceiknek (olyan pilótáknak, akik legfeljebb két F1-es futamon indultak).

Egy alakulat két autóval gyakorolhat: az egyikkel a gumikat tesztelik majd, a másikkal pedig a fiatalokat készítik fel. Ami a Mercedest illeti, a csillagosok az „újoncautót” eredetileg Nyck de Vriesnek adták volna, a holland azonban időközben csapatot váltott.

Frederik Vesti (Fotó: XPB)

A csillagosok megtehették volna, hogy De Vriest csak az abu-dzabi teszt után engedik el az Alpha Taurihoz, végül azonban nem szabtak gátat a holland mihamarabbi váltásának, így egy másik újoncot kellett nevezniük a tesztre. A csapat szerdán jelentette be, hogy – ahogyan az egyébként várható volt – védencének, Frederik Vestinek ad lehetőséget.

A dán 2021 óta tagja a Mercedes versenyzőakadémiájának, melynek jelenleg ő a legképzettebb tagja, ő teljesít a legmagasabb szinten (idén a Forma–2-ben edződött, ahol újoncként futamgyőzelmet és négy további dobogós helyezést is szerzett).

A teszttel kapcsolatban a Mercedes mellett Vesti is megosztott egy rövid „közleményt” követőivel, melyben kiemelte, hogy november 22-én (a szezonzárót követő kedden) „valóra válthatja gyermekkori álmát” azzal, hogy egy királykategóriás Mercedest vezethet, amit a csillagosok bizalmának bizonyítékaként értelmez.

Frederik Vesti (Fotó: XPB)
Borítókép: Frederik Vesti (Fotó: XPB)

További tartalmak