Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly szerint Cunodának még tanulnia kell egy kis önuralmat

Gasly szerint Cunodának még tanulnia kell egy kis önuralmat

GMM
Noha emberileg nagyon kedveli, és versenyzőként is ígéretesnek tartja, a jelenlegi csapattárs, Pierre Gasly nem biztos benne, hogy a forrófejű Cunoda Juki már 2023-ban az Alpha Tauri vezérpilótája lehet.

Az elmúlt években egyértelműen a rutinos Gasly volt a Red Bull testvércsapatának vezérversenyzője, 2023-ban viszont a francia már nemzeti alakulatának, az Alpine-nak a pilótája lesz. Helyét az első teljes F1-es szezonjára készülő Nyck de Vries veszi majd át, kinek márkatársa a fiatal, de 2023-ban már a harmadik királykategóriás idényét teljesítő Cunoda Juki lesz.

Párosuk kapcsán a Red Bull vezetői többször megjegyezték, noha papíron Cunoda a tapasztaltabb F1-es, nem tartják elképzelhetetlennek, hogy inkább az átfogóbb versenyrutinnal bíró és már több királykategóriás csapattal is együttműködő De Vries lesz a vezér.

Az Alpha Tauri csapatvezetője, Franz Tost a mexikói hétvégén erről némileg árnyaltabban nyilatkozott, utalva arra, hogy Cunoda az előző években elég technikai tudást is gyűjtött már; megbirkózhat a komolyabb feladatokkal is. „Ha gondok lesznek az autóval, akkor szerintem nehezebb lesz rendezni a dolgokat” – kezdte az osztrák szakember.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Nycknek még nincs annyi Forma–1-es rutinja, Juki pedig még mindig a tanulási fázisban tart. Ugyanakkor én úgy vélem, hogy Juki jövőre már eléggé érett lesz ahhoz, hogy technikai útmutatást adjon a csapatnak” – tette hozzá.

Nemrég a Cunodával baráti viszonyt ápoló Gasly véleményét is kikérték a témában, aki kiemelte, annak ellenére, hogy kedveli a japánt, nem tudja, elég felkészült és higgadt-e már ahhoz, hogy vezérversenyző legyen. „Minden, ami épp az eszébe jut, az azonnal kijön a száján” – jegyezte meg nevetve, amikor a márkatársról kérdezték.

„Egyedi karakter, akinek egyébként remek a humorérzéke, teljesen nyers, ami néha egészen elképesztő. Nagyszerű fickó. Szerettem az előző két évet, amit mellette tölthettem. Sokat fejlődött, emberként is” – folytatta a francia.

„Azt csak az idő dönti majd el, hogy minden megvan-e benne, ami ahhoz kell, hogy a csapat vezérversenyzője legyen. Nem lepődnék meg, ha jövőre tovább fejlődne, hiszen tudja, min kell javítania: az önuralmán. De jó emberek veszik körül, szóval szerintem versenyzőként még tovább fejlődhet majd” – zárta gondolatát.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki és Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak