Musorujsag
Élő Eredmények

A versenyzőket rángatták, Horner attól félt, gatyára vetkőzteti a mexikói tömeg

A versenyzőket rángatták, Horner attól félt, gatyára vetkőzteti a mexikói tömeg

GP Fans, Motorsport-Total
A Red Bull főnöke attól félt, gatyára vetkőztetik, több versenyző lökdösődésről számolt be – az F1-es versenyzők meghúznának egy határt a szurkolók előtt a mexikói felemás élmények után.

Közel 400 ezer szurkolót mozgatott meg a múlt hétvégén a Mexikói Nagydíj. A lelkesedés ezúttal is határtalan volt a helyszínen – ám éppen ez vált zavaróvá a Forma–1-es versenyzők egy része számára. Az időmérő edzés után többen is panaszkodtak, hogy a paddockba beengedett tömeg nem viselkedik velük túl udvariasan, rámenősen, már-már erőszakosan vadásszák a közös fotókat és autogramokat.

Pierre Gasly arról beszélt, hogy a hétvége során többször is kinyitották a hátizsákját, amikor a pályára érkezett, az egyik edzés előtt pedig szurkolók tolakodtak be a garázsukba pár fotó reményében.

Hasonló élményről a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is beszámolt, igaz, valamivel jobb hangulatban. A hazai hős, Sergio Pérez főnöke attól tartott, a ruhát is letépi róla a tömeg. „A közönség hihetetlen volt. A támogatás, amit Max kap Hollandiában, lenyűgöző, de meg kell mondjam, Mexikó vetekszik velük, mert a dobogó előtt egy ponton már az életemet féltettem, és azon tűnődtem, vajon a csapat pólójában jövök-e ki onnan. Elképesztő támogatást kapott a csapat, Checo, az F1 is, a közönség hangos és szenvedélyes volt, és nagyszerű hangulatot teremtett.”

Horner hozzátette, a problémákat azért orvosolni kell.

„Mindig vannak tanulságok, de az érdeklődés és lelkesedés adott, példátlan volt itt. Hálás vagyok, hogy állt körülöttem pár fickó, szerelők, máskülönben alsónadrágban jöttem volna ki…”

– mondta Horner.

Fotó: XPB

Ami a tanulságokat illeti, George Russell, a versenyzők érdekvédelmi szervezetének, a GPDA-nak az igazgatója elárulta, egymás között is beszéltek a helyzetről, és lépéseket kérnek az F1-től.

„Klassz, ha lelkesednek a Forma–1 iránt, de egyértelműen nagyobb tiszteletre van szükség a szurkolók és a paddockban lévő közönség részéről. Mind izgatottságot akarunk látni, de minden egyes versenyzőre ráugrottak, lökdösték, rángatták, hogy szelfiket, fotókat készítsenek velük. Ez egy kissé furcsa érzés. Szinte már túlmegy egy határon”

– mondta a Mercedes versenyzője.

„Már beszéltünk erről. Eléggé nyilvánvaló, és biztosra veszem, hogy a Forma–1 is felismerte ezt. Örülök, hogy a paddockban ennyi minden történik, de azt gondolom, szervezettebben kéne csinálni ezt” – jelentette ki Russell.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak