Musorujsag
Élő Eredmények

Albon visszanyerte 2020-ban elveszített önbizalmát

Albon visszanyerte 2020-ban elveszített önbizalmát

RaceFans
A Williams versenyzője, Alexander Albon örömmel konstatálta, hogy az idei szezonban visszaszerezte önbizalmát, amit alaposan megtépázott a Red Bull-éra, főleg a sikertelen 2020-as idény.

 

Biztatóan indult a thai pilóta F1-es pályafutása, sőt, gyors előléptetése után a bikások anyacsapatánál is jól kezdett, fejlődése azonban az első félév után megakadt: a 2020-as évben nem tudott közelebb kerülni Max Verstappenhez, eredményei hullámzóak voltak, emiatt pedig némileg önbizalma is letört. A Red Bull ezt látva „kispadra ültette” – 2021-ben tesztpilótaként dolgozott.

Eközben a bikások támogatásával a DTM-ben is versenyzett (egy GT3-as Ferrarit vezetett), pályafutását azonban semmiképpen sem akarta a sportautók irányba vinni: szemei előtt az F1-es visszatérés lebegett. Erre a Williamstől kapott lehetőséget 2022-ben.

Új csapatánál mondhatni kivirult: ismét biztató eredményeket ér el, és ami, saját elmondása szerint a legfontosabb, visszaszerezte önbizalmát az F1-es autóban ülve. „Őszintén szólva amikor visszatértem az F1-be, azt akartam legjobban, hogy az F1-ben maradjak. Ez eléggé bután hangzik, de így van. Ha egyéves szerződésed van, még nincs garancia a folytatásra” – kezdte.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

Ez most, mondjuk úgy, ki van pipálva” – utalt arra, hogy a Williams hosszabb távon számít rá. „Ami engem és a vezetést, valamint az önbizalom visszaszerzését illeti, az autóban ülve azt érzem, hogy határozottan én irányítok, tényleg úgy érzem, hogy ezt most visszanyertem” – emelte ki.

Ezt veszítettem el a 2020-as szezon vége felé. Amikor egy DTM-autót vezetsz, az más. Ott nem igazán tudod felmérni, épp hol tartasz. Most úgy érzem, tényleg jól vezetek. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy bízom az autóban. Ez ismét olyan dolog, amit sikerült kipipálnom” – folytatta a thai, majd idei teljesítményét is „értékelte”.

Szerintem idén jó munkát végeztem, és bizonyítottam, mire vagyok képes. Természetesen ettől még előre akarok haladni, jó eredményeket elérni, megmutatni a csapatnak, mit tudok. De most, hogy az év végén vagyunk, az eddigieket figyelembe véve, szerintem pozitív szezon van mögöttünk. Egy kicsit még jobban is ment, mint amire számítottam” – zárta gondolatát a thai, aki eddig háromszor szerzett pontot a mezőny leggyengébb autójával.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak