Musorujsag
Élő Eredmények

Alpine: Alonso és Ocon cserbenhagyta a csapatunkat

Alpine: Alonso és Ocon cserbenhagyta a csapatunkat

Motorsport Week
Egy hiba itt, egy hiba ott, de mindkét versenyző a csapatának ártott. Az Alpine főnöke úgy érzi, az egymással kakaskodó Fernando Alonso és Esteban Ocon cserbenhagyta őket.

A hivatalos verzió szerint az Alpine legnagyobb ellenfele a McLaren, akiket mindenképpen szeretnének legyőzni a konstruktőri bajnokság 4. helyéért folytatott küzdelmükben. Jelenleg öt pont van közöttük, ám hogy csak ennyi, az azt mutatja, hogy a legnagyobb ellenfelük talán mégsem a McLaren, hanem inkább saját maguk…

Hogy az alapvetően gyorsabb autójukkal hány lehetőséget tékozoltak el, azt már számolni is nehéz, ám az biztos, hogy az interlagosi sprint ennek egy újabb állomása volt. A gondot ezúttal a motor helyett a két versenyzőjük rivalizálása jelentette. Fernando Alonso és Esteban Ocon kétszer is összeütköztek a pályán, először az első körben a 4-es kanyarban, ahol a francia leszorította kollégáját, majd a célegyenes elején, ahol meg a spanyol ment neki a másik autó kerekének. Alonso utóbbiért egy 5 másodperces büntetést is kapott.

Otmar Szafnauer csapatfőnök már a futam alatt elmondta a brit Sky Sportsnak, hogy az első balesetet inkább Ocon, a másodikat viszont Alonso számlájára írná. Leginkább viszont az bosszantotta, hogy a két eset miatt nulla ponttal zárták a futamot, holott a tempójuk alapján a legjobb 8-ban végezhettek volna.

Fernando Alonso és Esteban Ocon (Charniaux / XPB Images)

„Rendkívül csalódottak vagyunk a sprint eredményével, ami miatt rosszabbak lesznek a rajthelyezéseink a főversenyen. Nagyon szoros csatát vívunk a bajnokságban, és a célunk a negyedik hely, amiért a több mint ezer dolgozónk fáradhatatlanul dolgozik.”

„Őszintén szólva mind Estebannak, mind Fernandónak jobb munkát kell végeznie, hogy megfeleljenek csapatunk fantasztikus erőfeszítéseinek, és el kell kerülniük a baleseteket a pályán, amivel az egész csapat teljesítményét rontják.”

„Ma mindkét versenyzőnk cserbenhagyta a csapatot. Többre számítok tőlük vasárnap.  Mindent meg kell tennünk, hogy jóvá tegyük ezt pár ponttal. A cél tehát az, hogy jövő héten Abu-Dzabiba úgy érkezzünk, hogy elérhessük a szezonra kitűzött céljainkat” – mondta elégedetlenül Szafnauer.

Borítókép: Fernando Alonso és Esteban Ocon (Coates / XPB Images)

További tartalmak