Musorujsag
Élő Eredmények
×

Wolff: Lehet, Russell túl sokáig volt a Williamsnél

Wolff: Lehet, Russell túl sokáig volt a Williamsnél

Autosport
A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff biztos benne, hogy a Williams remekül felkészítette George Russellt, ugyanakkor megjegyezte, lehet, a kelleténél tovább hagyták a nevelőalakulatnál fiatal védencüket.

Az első futamgyőzelmét vasárnap megszerző Russell 2017 óta tagja a Mercedes versenyzőakadémiájának, a csillagosok támogatásával érte tehát el juniorkategóriás sikerei javát, és került be az F1-be is. Itt három évig volt a Mercedes partnercsapatának, a Williamsnek a versenyzője, ahová azzal a határozott céllal küldték, hogy felkészüljön a jövő kihívásaira.

Ez alatt a három év alatt többször elhangzott, hogy Russell már felkészült az élmezőnyre, bármikor előléphet, amit a 2020-as bahreini verseny is megerősített, ahol Lewis Hamilton helyetteseként tisztességesen helyet állt.

George Russell és Toto Wolff (Fotó: XPB)

A Mercedesnél eközben folyamatosan ragaszkodtak hozzá, védencükre még ráfér a gyakorlás, most viszont Toto Wolff elhitette, lehet egy évvel tovább tartották a Williamsnél, mint kellett volna, noha továbbra is úgy érzi, a brit alakulatnál remekül felkészült, jó oktatást kapott. „A brazil futam végén eszembe jutott, hogy 16 évesen besétál hozzánk öltönyben, nyakkendőben a kis prezentációjával” – emlékezett vissza az osztrák szakember.

Ő az első a juniorprogramunkból, aki F1-es futamot nyert. Lewis (Hamilton) nyilvánvalóan örök idők óta itt van már, és ő a legsikeresebb azok közül, akiket a Mercedes juniorkoruk óta támogat. De most hat évvel a kapcsolat kezdete után Russell is győztes” – tette hozzá.

„Mindig kemény célokat tűztünk ki elé. Meg kell nyernie a GP3-at, meg kell nyernie az F2-őt, és ő mindkettőt teljesítette, már újoncként. Aztán szerintem a lehető legjobb iskola a Williams volt számára, de lehet, hogy egy évvel hosszabbra nyúlt ez az időszak. De minden esetre a legfontosabb az, hogy már futamgyőztes. Megérdemelten futamgyőztes” – emelte ki.

George Russell (Fotó: XPB)
Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak