Musorujsag
Élő Eredmények

F2: Lawson nyerte az utolsó sprintfutamot

F2: Lawson nyerte az utolsó sprintfutamot

Boxutca
A Red Bull új-zélandi juniorja, Liam Lawson nyerte a 2022-es szezon utolsó Forma–2-es sprintversenyét Abu-Dzabiban. Másodikként az élről induló Richard Verschoor ért célba, harmadikként pedig a friss bajnok, Felipe Drugovich.

Az év utolsó Forma–2-es sprintfutamát a holland Richard Verschoor kezdte az élről, mellőle pedig a Red Bull új-zélandi védence, Liam Lawson, aki ezen a hétvégén búcsúzik a kategóriától, jövőre ugyanis a japán Super Formulában fog versenyezni.

A második sorból Amaury Cordeel és a tavalyi F3-as bajnok, Dennis Hauger indult, a harmadikból pedig az F1-es szuperlicencre hajtó Logan Sargeant valamint az Alpine juniorja Jack Doohan.

A bajnoki címet már Monzában elhódító Felipe Drugovich a hetedik helyről várta a lámpák kialvását, az ezüstéremért küzdő Théo Pourchaire pedig a nyolcadikról – egymás mellől startolt tehát a két korábbi bajnoki rivális.

Verschoor remekül vette a rajt jelentette akadályt, vagyis megőrizte elsőségét, és Lawson is tartotta a második helyet. Mögöttük is változatlan maradt a sorrend Cordeel őrizte a harmadik, Hauger pedig a negyedik pozíciót.

A helyezkedésnek viszonylag gyorsan vége szakadt, Enzo Fittipaldi és Jehan Daruvala balesete miatt ugyanis pályára küldték a biztonsági autót.

Richard Verschoor (Fotó: XPB)

Az ijesztő ütközést szerencsére a brazil és az indiai versenyző is megúszta komoly sérülés nélkül (mindketten segítség nélkül szálltak ki az autóból), a techpro-fal viszont megrongálódott, szóval a helyreállítás idejére leállították a száguldást.

Verschoor az újraindítás után is őrizte az elsőséget, ahogyan követői is. A sorrend az első körökben is változatlan maradt, igaz, benne volt a levegőben a helycsere lehetősége, hiszen a különbségek minimálisak voltak a versenyzők között.

A tizedik körben Lawson meg is próbálkozott az előzéssel, és végre is hajtotta a manővert, átvette tehát a vezetést holland riválisától, akivel szemben egy kör alatt lélegzetvételnyi előnyt is kiépített. Verschoornak tehát inkább hátra kellett figyelnie, hiszen Cordeel folyamatosan csökkentette lemaradását.

Előzésre itt hosszú körökön keresztül nem került sor, hátrébb viszont láthattunk egy manővert, Drugovich ugyanis a tizenhetedik körben átvette a negyedik helyet Haugertől.

Előzése után a friss bajnok gyorsan csökkentette lemaradását Cordeellel szemben, a huszonegyedik körben pedig át is vette az utolsó dobogós helyezést a belga versenyzőtől, akit a hajrában Hauger is maga mögé utasított. Cordeelnek be kellett érnie az ötödik hellyel, Sargeant hatodik lett, pontot pedig Jack Doohan és Roy Nissany szerzett még.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak