Musorujsag
Élő Eredmények
×

Közös futással ünnepelte Vettelt a Forma–1 népe – képgaléria

Közös futással ünnepelte Vettelt a Forma–1 népe – képgaléria

F1
Egy köszönetmondó futással tisztelgett Sebastian Vettel a Forma–1 előtt és a Forma–1 Sebastian Vettel előtt.

Pár órával az utolsó időmérős körének teljesítése után Sebastian Vettel újabb kört tett meg Abu-Dzabiban – több száz, neki köszönetet mondó F1-es dolgozóval együtt. Az F1-es pályafutását a vasárnapi versennyel lezáró négyszeres világbajnok amolyan búcsúfutásra invitálta a bajnokság népét, és rengetegen éltek is a lehetőséggel.

A tömeg már a helyi idő szerint 21 óra után kezdődő futás előtt összegyűlt a pálya célegyenesében, aztán a megszokottnál hosszabbra nyúló médiakötelezettségeiből szabaduló főszereplő is megérkezett.

„Ez egy klassz dolog. Szeretem körbefutni a pályát, és jó látni, hogy ilyen sok ember jelent meg” – mondta az egybegyűlteknek Vettel. „Mindenki menjen a maga tempójában, lazán, olyan gyorsan, ahogyan jól esik! Szerintem szép dolog ez. Köszönöm a Forma–1-nek ezeket az éveket! És köszönöm az embereknek a paddockban! Egész évben együtt utazunk, és gondoltam, erre az estére egyszerűen meghívok mindenkit.”

Fotó: F1/Twitter

A színpadon az F1 elnöke, Stefano Domenicali öleléssel fogadta, miközben a dobogón lévő kivetítőn Vettel pályafutásáról sorjáztak a képek.

Példaképe, mentora és jó barátja, Michael Schumacher csak ilyen formában lehetett ott vele, tíz évvel azután, hogy ő Vettel harmadik bajnoki címének ünneplésével köszönt el a sorozattól Brazíliában. Ott volt viszont Vettellel Mick Schumacher, aki együtt teljesítette vele a kört.

Fotó: F1/Twitter

És persze ott volt még sok-sok ismerős és ismeretlen is a paddock minden szegletéből, F1-es vetélytársak, volt és jelenlegi csapattársak, újságírók, Pirelli- és FIA-emberek.

No meg a család. Norbert Vettel is magára öltötte a „Danke Seb” feliratú egyenpólót, és bár nem futott, igencsak jól érezte magát az eseményen. Feltűnt továbbá Vettel nyilvánosságot mindig kerülő felesége, Hanna is.

Vettelre még 58 kört vár Abu-Dzabiban. És a Forma–1-ben is. A nem mindennapi búcsúrendezvényt egy nem mindennapi pályafutás lezárása fogja követni. Az izzadságcseppeket pedig alighanem könnycseppek.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: F1/Twitter
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/11/Vettel-futasa-F1-1.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak