Musorujsag
Élő Eredmények
×

Abu-dzabi Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Abu-dzabi Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4Sport
A szezon bajnoka, Max Verstappen nyerte a 2022-es évad utolsó futamát Abu-Dzabiban. Másodikként Charles Leclerc futott be, aki ezzel a világbajnokságot is ezüstérmes pozícióban zárt. A harmadik Sergio Pérez volt – ő szintén ott fejezte be a mai viadalt, ahol a világbajnokságot. Nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. hely

„Nagyon jó futam volt, minden a gumikezelésről szólt, és sikerült jól életben tartani a közepeseket, majd aztán a keményeket is az etap első körétől az utolsóig. Nagyon jó újra itt nyerni. Nagyon élveztem a közös munkát a csapattal, és azt, hogy egész évben ilyen eredményeket értünk el. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz ezt megismételni, de van egy jó motivációnk arra, hogy jövőre is ennyire jók legyünk.”

Chareles Leclerc (Ferrari) – 2. hely

„Száztíz százalékot adtam bele, végig nagyon keményen nyomtam a rajt óta. Ebben ma nem volt több. Az eleje óta tudtam, hogy Sergio legyőzésére egy eltérő taktikával lesz lehetőség. A gumikezeléssel kellett játszani, és most ez nagyon jól működött is. Sikerült az egy kiállásos taktikát végigvinni. Remélem, hogy jövőre előre tudunk lépni és a bajnoki címért tudunk majd harcolni, de ha azt nézzük, hol voltunk tavaly, sokat javultunk. Az év legvégén taktikában és versenytempóban is, mert vasárnaponként a szezon során azért egy kicsit jobban szenvedtünk. A télen keményen fogunk dolgozni, hogy közelebb kerüljünk a Red Bullhoz.”

Sergio Pérez (Red Bull) – 3. hely

„Sajnos most így alakult (a bajnoki ezüstért folyó csata). Néha ilyen szoros az F1. De végső soron elégedett és boldog lehetek, mert csapatként egész évben mindent beleadtunk, és biztos, hogy jövőre erősebben térünk vissza. Voltak nagyon jó pillanataim, nagyon jó csatáim az évben, de a gumikkal szenvedtem, ebben mindenképpen javítanom kell majd, főleg a futamokon. Remélem, ebben tudunk fejlődni, és általában véve is erősebbek leszünk.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak