Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Most milliók csalódottak. Ez nem balszerencse, felkészületlenség!

Alonso: Most milliók csalódottak. Ez nem balszerencse, felkészületlenség!

F1
Kieséssel és egy kendőzetlen kritikával köszönt el Fernando Alonso az Alpine-tól. Alig várja, hogy zöldre válthasson.

Fernando Alonso tartotta magát a szombati ígéretéhez: vigyázott Sebastian Vettelre. A némettel egy sorból rajtoló alpine-os támadta ugyan nagy ellenfelét az első körben, ám nem erőltette a megelőzését. Azzal, hogy besorolt mögé a 10. helyre, páholyba került Vettel Esteban Oconnal vívott nagy csatájához. Úgy tűnt, sínen vannak, pontot szerezhetnek, ám a versenye a 28. körben egy rádiós utasítással ért véget: „Ki kell állnunk az autóval.”

A „14-es autóban” vízszivárgás lépett fel, Alonso így nem láthatta meg a kockás zászlót a csapattal futott utolsó versenyén. Két év után keserű szájízzel búcsúzott Enstone-tól – pályafutása során harmadszor.

„Csalódott vagyok. Most emberek millió csalódottak. A szurkolók. De ez van”

– mondta frusztráltan az idén számos műszaki hibával sújtott kétszeres bajnok.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Nagyon balszerencsés szezon volt ez. Vagyis nem balszerencsés, egyszerűen felkészületlenek voltunk a megbízhatóság szempontjából.”

„Ez a hatodik vagy hetedik kiesésem. De volt több versenyem is, amik nem számítanak kiesésnek. Ausztrália: probléma az időmérőn. Ausztria: az autóm el sem indult a sprintfutamon. És volt még pár további versenyünk, amikor nem küzdhettünk. Kicsit szomorú, de ez van.”

Alonso az elmúlt hetekben már nagyon elvágyódott az Alpine-tól. Kedden végre átöltözhet, hiszen az abu-dzabi évzáró teszten új csapatával, az Aston Martinnal ismerkedhet. „Várom. Ez a legjobb az egészben. Egy nappal kevesebb, hogy zöldbe öltözhessek. Holnap kezdem a projektet. Jön az üléspróba, a mérnöki megbeszélés, aztán kedden tesztelem az autót” – mondta a Sebastian Vettel helyét átvevő veterán.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak