Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ricciardo örül a pontnak, de annak is, hogy vége

Ricciardo örül a pontnak, de annak is, hogy vége

F1
Pontszerzéssel búcsúzott a McLarentől, és – saját tervei szerint csak ideiglenesen – a királykategóriától, Daniel Ricciardo, aki értelemszerűen örült az eredménynek, de annak is, hogy végre lezárhatta a 2022-es szezont.

A hullámzó 2021-es szezon után a McLaren és Daniel Ricciardo is bízott benne, hogy az idei év jelentős javulást hoz majd, az ausztrál azonban nem érzett rá a narancsosok autójára, sőt, eredményei még a tavalyinál is gyengébbek voltak. Emiatt már a nyári szünet után eldőlt, a felek idő előtt felbontják szerződésüket, és Ricciardo távozik Abu-Dzabi után.

Azóta az ausztrál azt is elárulta, a 2023-as idényt kihagyja, F1-es pályafutását viszont nem szeretné lezárni. Úgy vágott tehát neki a szezonzárónak, hogy tudta, az akár búcsúverseny is lehet, de egyelőre semmiképpen sem akart akként tekinteni rá.

Ami a hétvégi teljesítményt illeti, Ricciardo az „átlagosnál” jobban ment Abu-Dzabiban: az időmérőn beverekedte magát a Q3-ba, és bár háromhelyes rajtbüntetést kapott, a futamon is vissza tudott zárkózni a pontszerzők közé. Egy kilencedik helyezéssel tett tehát pontot a McLaren-éra végére, és jelezte, örül, hogy maga mögött hagyhatja az előző két nehéz évet.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Szórakoztató futam volt, többnyire. Voltak jó csatáim, támadni, védekezni is kellett. Nagyrészt nem voltam magányos a pályán” – kezdte értékelését. „A futam végén Vettel utolért, az utolsó tíz körben tudtam, hogy nem hibázhatok, ha előtte akarok maradni.”

Barátokként küzdöttünk, és örömmel tartottam fel az utolsó versenyén” – jegyezte meg, majd hozzátette, boldog, hogy a korábbi csapattárs vele vívta utolsó harcát. „Jó, hogy osztozhattam vele az utolsó pályaélményében. Végül mindketten pontszerzők lettünk Lewis (Hamilton) kései kiesése miatt. Legalább ő is elmondhatta, hogy elvitte az utolsó pontot az utolsó futamán.”

„Kihívásokkal teli időszak volt ez. Ez a hétvége érzelmes volt, de ugyanakkor megkönnyebbülést is hozott. Nagyon sok volt a kihívás, a pályán, mert azon kívül a csapat támogatott engem. Felbontottuk a szerződést, de nagyon sokat segíttek, minden hétvégén sok időt szántak rám. Az én szempontból megkönnyebbülés, hogy vége a pályán történteknek. Egy kicsit most távol leszek, elmegyek a farmra, mókás dolgokat csinálok” – jegyezte meg.

Ami a jövőt illeti, nem bocsátkozott találgatásokba. A hírek szerint most ahhoz áll legközelebb, hogy a Red Bull tartalékosa legyen, de az F1 oldalának nem beszélt konkrétumról. „Egy kicsit fura lesz. Több mint életem felét egy adott menetrend szerint éltem. De most nem tervezek nagyon sok dolgot a következő hónapokra” – jelezte, hogy csak pihenni és feltöltődni akar.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak