Musorujsag
Élő Eredmények

Szkeptikusak a Ferrari versenyzői, de Sainz segítséget ígér Leclerc-nek

Szkeptikusak a Ferrari versenyzői, de Sainz segítséget ígér Leclerc-nek

F1, Autosport
Vannak kétségei Charles Leclerc-nek a vasárnapi esélyei kapcsán. Carlos Sainz segítségére számíthat a Sergio Pérez elleni ütközetben. Hogy a Ferrariéra is…

Az állás 290-290. Charles Leclerc és Sergio Pérez a bajnoki második helyért vív majd csatát az év utolsó versenyén. A tabellán a több győzelmének köszönhetően a ferraris van helyzeti előnyben, a rajtrácson viszont Red Bull-os ellenfele, aki előle, a második rajtkockából fog indulni. Egy vélhetően gyorsabb autóval.

Leclerc az időmérő edzés után kissé bizonytalanul felelt a kérdésre, lát-e esélyt Pérez legyőzésére. Kétségei a Ferrari gumikezelése miatt vannak. A csapat a második félévben e téren a Red Bulltól és a Mercedestől is elmaradt, ráadásul pénteken Abu-Dzabiban is komoly gondjaik voltak a hosszú etapokon. Leclerc szerint szombaton sikerült javítaniuk. „Meglátjuk. Nehéz volt a második szabadedzés számunkra. A harmadikon egyértelmű javulást éreztem a hosszú etapokon. De nincs viszonyítási alapunk, szóval ez egy nagy kérdőjel egyelőre.”

„Úgy érzem, jobb helyzetben vagyunk, mint pénteken voltunk. Hogy elég lesz-e a Red Bull legyőzéséhez, azt még nem tudom, de mindent beleadok”

– ígérte a monacói.

Felmerült, ha a nyers tempóval nehéz is lesz legyőzniük a Red Bullt, alternatív stratégiával talán még próbálkozhatnak. „Nehéz bármit mondani a stratégiáról. Majd kiderül verseny közben, hogy milyen lehetőségeink lesznek. Carlos mögülem fog rajtolni, és remélem, hogy sikerül egy kis nyomást gyakorolnunk Checóra bizonyos dolgokkal” – mondta.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

A negyedik helyről rajtoló Carlos Sainz jelezte, ha kell, kész segíteni csapattársát.

„Ha Charles-nak szüksége van rá, segítő kezet nyújtok neki. De gyanítom, mindenekelőtt neki kell legyőznie Checót a bajnokságban. Én a magam futamára fogok figyelni, próbálom dobogón zárni a szezont, jó formában. Ha viszont a csapat megkér, hogy engedjem el vagy segítsem őt a Checo elleni harcban, akkor meg fogom tenni”

– ígérte a spanyol.

„A pillanatnak megfelelően fogunk eljárni, és majd meglátjuk, hogy ki hol lesz akkor. Sosem volt gondom azzal, ha el kellett engednem valakit a versenyen, egy csapattársammal sem. Nem hinném, hogy probléma lesz számomra. Csak arra összpontosítok, hogy szépen zárjam az évet. Gyors voltam az időmérőn, és gyorsnak kell lennem a versenyen is.”

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

Sainz elismerte, Leclerc-nek nagy feladat lesz a Red Bull legyőzése. „Nincs sok kanyar ezen a pályán, és három tizedre vagyunk a Red Bulltól, akik domináltak ezen a hétvégén. Elég sokkal gyorsabbak voltak nálunk, minden edzésen.”

„Az időmérőn közelebb kerültünk hozzájuk, de még így is ők vannak előnyben, és a versenyen általában még gyorsabbak.”

„Megpróbáljuk legyőzni őket, de a versenyen a Mercedesre fogunk figyelni, mert ők is gyorsabbak a versenyeken, és szerintem érdekes csata lesz.”

Leclerc megkérdezték, mennyire motiválja támadásra a bajnoki második hely. „Függetlenül a bajnokságtól: ha esélyem nyílik, akkor nyomni fogom, megpróbálom. Meg fogom próbálni, ha lehetőségem nyílik” – ígérte elszántan.

Borítókép: Charles Leclerc és Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak