Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso az Alpine-ról: Ezen a szinten ez elfogadhatatlan

Alonso az Alpine-ról: Ezen a szinten ez elfogadhatatlan

Racefans, Motorsport
A folyton lerobbanó Alpine-tól való szabadulása után Fernando Alonso úgy érzi, szép idők jönnek a pályafutásában.

Összesen hat versenyt adott fel idén Fernando Alonso, ebből ötször műszaki hiba miatt. Az alpine-os búcsúfutama hozta az utolsó meghibásodást: az Abu-dzabi Nagydíjat a verseny 28. körében kellett feladnia vízszivárgás miatt. A nyári szünet óta ez már a negyedik megbízhatósággal kapcsolatos kiesése volt, és ahogy az elmúlt hetekben, úgy ezúttal is csapata orra alá dörgölte ezt a hiányosságot.

„Sajnos egy újabb motorprobléma volt. Ez összefoglalja az évem. Sajnos a tizennégyes autóval mindig efféle dolgok történtek, szóval ez most csak még egy” – morgott a kétszeres világbajnok.

„Örülök, hogy véget ért. Voltak bizonyos tények idén, amik ellenünk szóltak, a tizennégyes autó ellen: hat kiesés. De olyanok is voltak, amik nem számítottak kiesésnek. Kilenc-tíz megbízhatósági problémám volt, ami ezen a szinten nyilvánvalóan elfogadhatatlan. És mind az én autómnál történtek.”

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)

Miközben a kétszeres világbajnok a csapatot ostorozta, főnöke, Otmar Szafnauer nem érzi úgy, hogy Alonso kieséseiért olyan nagy árat fizetek. A konstruktőri bajnoki negyedik hely így is meglett nekik. „Az biztos, hogy több meghibásodása volt, mint Estebannak, és voltak versenyek, amiken több pontot szerezhetett volna. Én sem örülök ennek. Melbourne-ben például pole pozícióban lehettünk volna, ha nincs az időmérős hiba.”

„Igen, ez csalódást keltő, ugyanakkor még ha nem is lettek volna ezek a hibák Fernando autóján, és megszerezte volna az elhullajtott pontokat, akkor is negyedikek lettünk volna a bajnokságban. Ez volt a célunk, és elértük”

– mutatott rá az amerikai.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Alonso számára ez persze sovány vigasz. A veterán a 9. helyen zárta a bajnokságot, egy hellyel és 11 ponttal Esteban Ocon mögött, miközben szerinte a 41 ponttal többet szerző Lando Norris előtt kellett volna végeznie, a középmezőny legjobbjaként. Alonsónak 2015 után a mostani a második házon belüli veresége a bajnokságban.

A spanyol kiemelte, hétfőtől új fejezetet kezd, és már készül az Aston Martin-os időszakára, ami hivatalosan a keddi tesztjükkel veszi kezdetét. „Elképesztő projekt, amibe belevágtak, akár az új emberek szerződtetését, akár a beruházásokat és a létesítményeiket nézzük. Szép idők jönnek, és már alig várom a következő évet” – mondta az új gyárat építő leendő csapatáról.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak