Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Egy legenda vagy” – Alonso elárulta, mit mondott Vettelnek a rajt előtt

„Egy legenda vagy” – Alonso elárulta, mit mondott Vettelnek a rajt előtt

Sky, Racefans
Fernando Alonso elárulta, mit mondott Sebastian Vettelnek, amikor odasétált az autójához a rajt előtt. A német érzékelte, hogy ellenfele óvatos volt vele.

Az ötödik sorból, egymás mellől rajtolt az évzáró Abu-dzabi Nagydíjon Sebastian Vettel és Fernando Alonso. A spanyol versenyző már a szombati időmérő edzés után jelezte, annyira szeretné, hogy kollégája jó versennyel búcsúzzon, hogy kifejezetten vigyázni fog rá a nyitókörben. A versenyzőparádén is arról beszélt, csak követni akarja a „zöld fickót”, jól szórakozni, és együtt célba érni vele.

Utóbbi ugyan nem sikerült neki, de az ígéretét betartotta. Bár az első körben mellé tudott érni, feltűnően könnyen feladta a harcot, és besorolt az Aston Martin mögé.

„Nem akartam támadni Sebet. Csak akartam menni pár kört mögötte, és élvezni”

– mondta a kétszeres világbajnok a futam után.

Vettelt eközben megkérdezték, érezte-e a csatái során, hogy bármelyik ellenfele a megszokottnál finomabban bánik vele. „Fernandónál éreztem egy kicsit. Nagyon nagyvonalú volt a verseny elején” – mondta a német.

Alonso a rajt előtt – már sisakban – odasétált Vettel autójához, megfogta a már benne ülő német kezét, majd mondott neki pár szót. A német Sky televíziónak elárulta, hogy mit.

„Azt mondtam neki: »Ne aggódj az első kör miatt, nem foglak támadni.« És azt, hogy élvezze ezt a versenyt. Nekem 2018-ban a bemelegítő kör volt a legérzelmesebb pillanat, amikor először vagy egyedül az autóban, nyugodtan, és tudod, hogy ez az utolsó bemelegítő kör. Csak annyit mondtam, hogy: »Élvezd! Egy legenda vagy.«”

Alonso 2010-ben és 2012-ben is az év utolsó versenyén, drámai körülmények között bukta el a bajnoki címet Vettellel szemben. Akkor még Ferrari-versenyzőként. Sosem voltak nagy barátok, ám ez a hétvége megmutatta, mennyire tisztelik egymást. Alonso Vettel sisakfestésével versenyzett Abu-Dzabiban.

Fernando Alonso és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

A német Sky szakértője, Vettel jóbarátja, Timo Glock megjegyezte, nem mindennapi gesztus volt Alonsótól, amit a búcsúfutamon mutatott. „Ha Fernando Alonso, aki az első körök embere, odajön hozzád és azt mondja neked, hogy nem fog támadni téged, az megmutatja, hogy mennyire tisztel téged. Bármire számítottam volna, de erre nem” – mondta a korábbi versenyző.

Vettelnek egész hétvégén kijutott a versenyzőtársak elismeréséből. A rajt előtt sorfalat álltak neki a célegyenesben, megtapsolták. „A hétvégének egészen sajátos energiái voltak, a versenyzők között is, de az egész paddockban, az egész közösségben. Különleges hangulat volt, és természetesen nagyon hálás vagyok ezért” – mondta mosolyogva.

További tartalmak