Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalosan is megerősítette Sargeant érkezését a Williams

Hivatalosan is megerősítette Sargeant érkezését a Williams

Williams
A Williams hivatalosan is megerősítette, hogy a Forma–1-es szuperlicenchez szükséges pontokat a vasárnapi F2-es főfutamon megszerző Logan Sargeant lesz Alexander Albon csapattársa a következő szezonban.

A csapatvezető, Jost Capito már az amerikai hétvégén bejelentette, hogy Logan Sargeant 2023-ban a Williams versenyzője lesz, ekkor azonban még volt egy feltétele annak, hogy az amerikai szerződtetése lehetségessé váljon: meg kellett szereznie az F1-es szuperlicenchez szükséges pontokat a Forma–2-es szezonzárón.

Capito többször elmondta, nincs B tervük, hiszen bíznak abban, hogy az amerikai megoldja a házi feladatot és megszerzi a „jogosítványt”. Abu-Dzabiban kiderült, volt oka az optimizmusnak, Sargeant ugyanis mondhatni „könnyedén” megszerezte a szükséges licencpontokat.

A Williams ezt követően, hétfőn, kora délután hivatalosan is megerősítette azt, amit már mindenki tudott és tényként kezelt: Sargeant lesz Alexander Albon csapattársa 2023-ban. „Óriási megtiszteltetés ez, hogy megkaptam a lehetőséget, és egyúttal egy álmom is valóra vált” – jelentette ki a fiatal versenyző, aki mindössze egy F2-es szezon után léphet szintet.

Logan Sargeant (Fotó: XPB)

Köszönettel tartozom a Williamsnek és a Dorilton Motor Sport minden dolgozójának a támogatásért, amit azóta kaptam, hogy a 2021-es Amerikai Nagyíjon először csatlakozhattam a csapathoz. Az, hogy az előző egy évben a Williams versenyzőakadémiájának a tagja lehettem, fontos alapot adott a fejlődésemhez, és ahhoz, hogy felkészüljek erre a lépésre. Készen állok, és izgatottan várom, hogy részese legyek ennek a közös utazásnak” – tette hozzá.

„Mióta 2021-ben csatlakozott a versenyzői akadémiához, Logan teljesen be tudott illeszkedni a csapatba, miközben dolgozott a szimulátorban, és a közelmúltban négy szabadedzésen is részt vett. Erős újoncszezonon van túl az F2-ben, és már izgatottan várjuk a következő lépést” – mondta Capito.

Sargeanttel kapcsolatban egyébként nemrég felmerült, a télen az Alpine-nal vehet részt néhány privát teszten egy régebbi autó volánja mögött. Ezt a franciák csapatvezetője, Otmar Szafnauer is megerősítette, kiemelve, a két csapat közötti baráti viszony részben annak is köszönhető, hogy nem közvetlen riválisok a pályán. De figyelmeztetett mindez idővel változhat.

„Segítőkészek voltunk velük Oscar (Piastri) miatt is, és Logannak is fontos lesz, hogy F1-es autót vezethet. Egy kétéves autóval, de azért ez még mindig közel van a mai F1-es szinthez. Ha belemennek, mi megnézzük, mire képes. A jelen állás szerint remélhetőleg jövőre nem ellenük harcolunk majd. De eljöhet az idő, amikor ezt az együttműködést újra kell gondolnunk. Jó, ha megfelelő a kapcsolatunk arra az esetre, ha szükség volna egymásra. Miért ne, ha ezzel segíthetünk és egy kis pénzt is kereshetünk?” – fogalmazott az Alpine főnöke.

Logan Sargeant (Fotó: XPB)
Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak