Musorujsag
Élő Eredmények
×

Latifi nem hiszi, hogy valaha visszatérhet, örül, hogy F1-es versenyző lehetett

Latifi nem hiszi, hogy valaha visszatérhet, örül, hogy F1-es versenyző lehetett

Williams
Továbbra is reálisan látja helyzetét a Williamstől távozni kényszerülő Nicholas Latifi, aki szinte biztosra veszi, hogy többé nem indulhat királykategóriás versenyen, ami értelemszerűen elszomorítja, ugyanakkor örül, hogy három évig az F1-es mezőny tagja lehetett.

A 2021-es szezon második felében a kanadai versenyző több biztató eredményt is szállított, ezeket látva pedig ő és a Williams is bízott abban, idén egyfajta vezér lehet majd az egyéves kihagyás után visszatérő és az alakulattal ismerkedő Alexander Albon mellett. Ehhez képest a thai rögtön a fejére nőtt, és egész évben jobb teljesítményt nyújtott.

Latifi elismerte, nem tudta felvenni a 2022-es autók ritmusát, és mivel többhónapnyi próbálkozás után sem javult, a Williams eldöntötte, nem hosszabbítja meg szerződését. Helyét az F2-ből érkező újonc, Logan Sargeant veszi át.

A kanadai többször elmondta, valószínűtlennek tartja, hogy visszatérhet a királykategóriába, és Abu-Dzabiban is arról beszélt, tudja, hogy jó eséllyel utolsó hétvégéjét teljesíti. Ezt egyrészt szomorúnak nevezte, másrészt viszont megjegyezte, már azt is kiváltásnak érzi, hogy a királykategória mezőnyének a tagja lehetett három szezonon keresztül.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

Nyilvánvaló, hogy különféle érzelmek kavarognak bennem” – ismerte el. „Amikor megtudtam, hogy nem folytathatom a csapatnál, még hat futam volt hátra. Szóval úgy mentem neki a folytatásnak, hogy minden egyes lehetőséget ki fogok élvezni.”

Megpróbáltam a lehető legtöbbet kihozni a hétvégékből, és közben amennyire csak tudom, élvezni őket. Próbáltam nem aggódni, vagy stresszelni az apróságok miatt. Vagy az olyan dolgok miatt, melyek utólag apróságnak tűnnek, de nehéz volt megbarátkozni velük a szezon alatt. Amikor elérkeztem az utolsó hétvégéhez, nyilvánvalóan, furcsa érzéseim voltak” – tette hozzá.

Egy kicsit szomorú voltam, csalódott is. Úgy értem, szívesen folytatnám az F1-es pályafutásom, a célom is ez, ott szeretnék lenni a mezőnyben. De úgy néz ki, nem ez a helyzet. Szóval… hálás vagyok a lehetőségért, amit kaptam az előző három évben. Tudom, mennyire kiváltságos helyzetben voltam. Sok versenyző ölne azért, hogy csak egy futamon is részt vehessen. Nemhogy három teljes szezonban. Tudom, mennyire kiváltságos helyzetben voltam. Ezért nagyon hálás vagyok” – emelte ki.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)
Borítókép: Nicholas Latifi (Fotó: XPB)

További tartalmak