Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso az első astonos tesztje után: A boldogsági szintem száz százalék felett!

Alonso az első astonos tesztje után: A boldogsági szintem száz százalék felett!

Speedweek, Motorsport-Magazin, As
A zöld autó látványa egy húsz évvel ezelőtti emléket idézett fel benne, az ülése fájdalmat okozott neki, Fernando Alonso mégis fülig érő szájjal nyilatkozott az első Aston Martino-os tesztjéről. És persze az Alpine-nak szóló tüskék sem maradtak el…

Deja vu érzéssel indult Fernando Alonso napja az Aston Martinnál. Egy reklámmatricák nélküli, teljesen zöld autó fogadta reggel az abu-dzabi garázsban, miközben a tesztje előtt pedig honfitársa, Pedro de la Rosa kísérte az autóhoz.

„Amikor beléptünk a garázsba reggel, és megláttuk a zöld autót, mindketten azt mondtuk: ez éppen olyan, mint a Jaguar volt 2002-ben” – mondta mosolyogva. „Ott állt egy zöld autó, ahogy húsz évvel ezelőtt Angliában a Jaguárnál, és mosolyognom kellett.”

Alonso 2002-ben alkalmi tesztelő volt De la Rosa akkori csapatánál, a Jaguarnál. A minardis első éve után a Renault adta kölcsön tesztversenyzőjét az akkor Niki Lauda által irányított csapatnak. 20 évvel később Alonso az Aston Martin versenyzőjeként, De la Rosa pedig az Aston Martin nagyköveteként volt jelen az évzáró abu-dzabi teszten, amely a kétszeres világbajnok számára az ismerkedésről szólt.

Pedro de la Rosa és Fernando Alonso a 2002-es silverstone-i Jguar-teszten (Fotó: XPB)
Pedro de la Rosa az Aston Martin abu-dzabi garázsában (Fotó: XPB)

Amikor hat óra elteltével Alonso kiszállt az autóból, hogy átadja a volánt Lance Strollnak a maradék három órára, 97 kör és egy 1:26,312 másodperces időeredmény állt a neve mellett, amivel a tabella harmadik helyét foglalta el a két Ferrari mögött, 1 másodperces lemaradással.

Az Alpine-étól eltérő autó ide van oda, elmondása szerint a belerázódáshoz nem kellett neki sok idő.

„Ha csapatot váltasz, az mindig extra kihívást jelent. Új emberekhez és új szemléletmódokhoz kell hozzászoknod. De végső soron csak a köridő számít. Az első menetemen 1:26,6-os időt mentem, aztán három tizedet javítottam, szóval… A hozzászokást ezzel le is tudtam.”

Kérdezték arról, milyen érzést nyújtott az AMR22-es vezetése az Alpine-hoz képest. „Kellemesen meglepődtem minden szempontból. De az idei autó a közelében sincs annak, amivel jövőre versenyezni fogunk. Jó hétvégéjük volt itt, Sebastian előttem végzett az időmérőn, és nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lett volna az Aston Martin és az Alpine között a versenyen. Mindkét Aston Martin pontszerző volt vasárnap, szóval jó autó ez.”

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Gondok azért voltak az első tesztjén. Nem a vezetéssel, hanem az autó hozzáigazításával. „A bal oldalamon mindenem fáj. Az ülés még nem passzol hozzám. Egy újra lesz szükségünk. A kilencvenhét kör eléggé extrém volt. Semmi sem lepett meg különösebben, az autó jól reagál. A kormány, a rádió, a jelzőhangok hangereje – ezeket is fontos rendbe tenni, hogy csak az autóra koncentrálhassak.”

Az efféle részletek kapcsán Alonso megjegyezte, előre tartott attól, milyen lesz a kormányszervó, amivel tavaly a visszatérése után meggyűlt a baja az Alpine-nál. „A kormány érzése és a szervó miatt aggódtunk. Az Alpine-nál sokat kellett változtatni, de kellemes meglepetés volt, hogy az Aston Martin rendszere egészen kényelmes volt.”

És volt még egy nagy eltérés az előző csapatához képest: az őt idén sokszor cserbenhagyó Renault helyett Mercedes-motort használt. Ennek kapcsán nem is hagyta ki, hogy tegyen egy megjegyzést.

„Amikor tegnap mondták, hogy mennyi kilométer van a motorban, aggódni kezdtem. Ez a szám az én mércémmel mérve egy kicsit magas! De mentünk kilencvenhét kört, problémák nélkül”

– utalt arra, hogy az Alpine-nál kicsit más volt a mérce megbízhatósági szempontból.

Fernando Alonso a 2002-es Jaguarral (Fotó: XPB)
Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Fájdalom ide, beállítási problémák oda, Alonso összességében fülig érő szájjal szállt ki az Aston Martinból.

„Amikor aláírtam az Aston Martinnal, kilencven százalékban voltam boldog. Amikor elkezdtek javulni, és a szezont szépen zárták, már száz százalékon voltam. Ma reggel száz százalékon voltam, most pedig egy kicsit száz százalék felett!”

„Elégedett vagyok. Nem lehetek túl magabiztos, mert minden változni fog a jövő évi autón, de a mai élmény a garázsban az emberekkel, a csapatban rejlő potenciál, a tehetség, amit a mérnöki szobában látok, lenyűgöző. Nagyon-nagyon boldog vagyok most!” – összegzett 2005 és 2006 világbajnoka, akinek a mostani pályafutása 7. csapatváltása.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak