Musorujsag
Élő Eredmények

Az Alpine meglepte Gaslyt

Az Alpine meglepte Gaslyt

GPFans
A csapatot váltó Pierre Gasly meglepődött azon, mennyire simán ment első tesztje az Alpine-nal és milyen gyorsan alkalmazkodott az új környezethez. Ami az autót illeti, rögtön érezte a benne rejlő lehetőségeket.

Számos riválishoz hasonlóan a Red Bull kötelékéből távozó Pierre Gaslynak és új csapatának, az Alpine-nak is fontos volt a keddi abu-dzabi teszt, itt vághattak ugyanis bele a közös munkába és kezdhették el a 2023-as szezonra való felkészülést. Ami a gyakorlást illeti, az minden tekintetben pozitívan alakult a franciák számára.

Gasly ugyanis az eredménylistán is előkelő helyen végzett (még ha ez nem is jelent sokat, biztos jóleső érzés volt látni, hogy egy negyedik pozícióval kezdek), és ami ennél sokkal fontosabb, hamar ráérzett az Alpine autójának ritmusára.

És a csapattal is gyorsan megértette magát. A leintés után elismerte, mindez őt is meglepte, hiszen jóval lassabb kezdésre számított. „Nagyon boldog vagyok, és pozitív meglepetés ért” – jelentette ki a tesztnap után. „Minden annyira simán ment. Nagyon jól tudtam alkalmazkodni. Nyitottan álltam hozzá a váltáshoz, mert most először érkeztem teljesen új környezetbe, váltottam teljesen új autóra.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Kezdetben mindent teljesen másnak éreztem. A kormányzást, a gázpedált, a pedálok merevségét, az autó reakcióját. Mindent. Eléggé meglepő volt a teszt eleje, de mindent elértünk, amit akartunk. Nagyon hamar nagyon kényelmesen éreztem magam az autóban” – tette hozzá.

„Megértettem, miért végzett a csapat a negyedik helyen a bajnokságban. Minden értelmet nyert. Szóval most nagyon izgatottan várom, mi következik. Az autó első tapadása eléggé erős a közepes tempójú és a lassabb kanyarokban. Ezek pont olyan dolgok, amiken egész szezonban dolgoztam, amit egész évben keresztem” – emelte ki.

„Ez most az első benyomásokról szólt, arról, hogy kitapasztaljam, megértsem az autót. Arra nagyon hamar rájöttem, milyen lehetőségek rejlenek benne. A srácokkal is nagyon jól együtt tudtam dolgozni az első napon” – jelezte boldogan.

„Ez volt az első igazi közös munkanapunk és az volt a lényeg, hogy elkezdtem a mérnökökkel dolgozni, megismertem a szerelőket a garázsban, az embereket a mérnöki állásban, megpróbáltam megtalálni a közös nyelvet, amire versenyzőként szükségem van. Próbáltam elmondani, milyenek az igényeim pilótaként, hogy alulkormányzottságra vagy túlkormányzottságra van-e szükségem, és hogy mit értek a visszajelzések alatt. Pozitív volt ez is. Elégedett vagyok a garázsban látottakkal” – hangsúlyozta.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak