Musorujsag
Élő Eredmények
×

Horner: Egy versenyző sem tudná ugyanazzal az autóval, amit Verstappen

Horner: Egy versenyző sem tudná ugyanazzal az autóval, amit Verstappen

Racefans, Racing News 365
Új szintre lépett idén a Red Bull csapatfőnöke szerint a címvédő Max Verstappen, aki rekordot jelentő 15 győzelemmel abszolválta a szezont.

Már négy versennyel az idény vége előtt bebiztosította a bajnoki címét, dominanciájáról pedig mindent elmond, hogy a 22-ből 15 futam az ő sikerével ért véget. Max Verstappen utóbbival új rekordot állított fel, hiszen egy idényen belül még senki nem nyert ennyiszer.

A Red Bull csapatfőnöke az év során többször hangoztatta, Verstappen a 2021-es bajnoki sikere után szintet lépett az idei évben. És Christian Horner szerint nem a Red Bull RB18-asnak volt a legnagyobb szerepe abban, hogy ennyi győzelmet ért el.

„Max olyan szinten van jelenleg, amit nem hiszem, hogy bárki más el tudna érni. Ahogyan ma vezet, és amit idén csinált, azt ugyanazzal a technikával senki sem tudná megismételni”

– jelentette ki a brit a szezonzáró után.

Sergio Pérez mindenesetre nem volt képes rá. A mexikóinak két győzelem jött össze, és nemcsak csapattársától maradt el, az utolsó versenyen a bajnoki második helyet is elbukta Charles Leclerc-rel szemben. Horner elismerően beszélt a ferrarisról, és azt is megjegyezte, az év egészét tekintve igen sok pontot elhullajtott rajta kívül álló okok miatt.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

„Gratulálok Charles-nak! Rendkívül jól vezetett idén. Sokszor volt balszerencsés is. A mi versenyzőink is, de nagyszerű volt ellene küzdeni, mindig nagyon sportszerű volt, és biztosra veszem, hogy jövőre keményen fog majd harcolni.”

„A szezon egészét kell nézni, nem csak egy versenyt, és Charles-nak, valamint Checónak is voltak kihagyott lehetőségei. Charles-nak talán több, mint Checónak.”

„Checónak ez a legjobb éve volt a Forma–1-ben. Ahogyan Monacóban vezetett, ahogyan Szingapúrban vezetett, az kiemelkedő volt. Ezek voltak a legjobb versenyei, amit valaha láttam tőle. Szóval van sok pozitívum. Most először végzett a legjobb háromban a bajnokságban, és sok tanulságot levonhat az évből.”

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

Horner szerint csapatként a második hely nélkül is remek évet futottak. „Mindkét versenyzőnknek ez volt a valaha volt legjobb szezonja az F1-ben. Max kiemelkedő volt, újabb lépést tett tizenkét hónappal a bajnoki címe után, nyert tizenöt versenyt, két sprintversenyt. Ez hihetetlen. Csapatként tizenhét versenyt nyertünk, öt kettős győzelmünk volt, elsők és harmadikak lettünk a versenyzők bajnokságában, konstruktőri bajnokok lettünk, hétszázötven körüli pontszámmal, megdöntöttük az összes csapaton belüli rekordunkat, de F1-es rekordokat is. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek, de egészében véve kiemelkedő év volt ez a csapat számára” – értékelt Horner.

Borítókép: Max Verstappen, Christian Horner és Helmut Mark (Fotó: Red Bull)

További tartalmak