Musorujsag
Élő Eredmények
×

Rosberg: Verstappen már a legjobbak között van

Rosberg: Verstappen már a legjobbak között van

Sky Sports
A korábbi világbajnok, Nico Rosberg úgy érzi, egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy az idén roppant magabiztosan címet védő Max Verstappen már a Forma–1 történetének legjobbjai közé tartozik.

Az év elején úgy tűnt, 2022 szoros csatát hozhat a Red Bull és a Ferrari valamint Max Verstappen és Charles Leclerc között, végül azonban a szezon a bikások és a címvédő dominanciájáról marad emlékezetes. Verstappen összesen tizenöt futamgyőzelmet szerzett (ezen felül két sprintet is megnyert), amivel új rekordot állított fel.

Győzelmeivel az örökranglistán többek között Fernando Alonsót is leelőzte már és megközelítette a legendás Ayrton Sennát. Noha a statisztikák a futamok számának növekedése miatt csalókák, teljesítményét látva sokak szerint egyértelmű, hogy Verstappen megérkezett a legjobbak közé.

Így van ezzel a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg is, aki szerint egyáltalán nem túlzó kijelentés az, hogy a holland az F1 történetének legnagyobb pilótái közé tartozik. „Hihetetlenül jó versenyző” – fogalmazott a német a Sky Sports hétfő F1-es műsorában. „Könnyű most azt mondani, hogy minden idők egyik legjobbja lesz, ami egyébként már igaz is, ha megnézzük a statisztikákat.”

Nico Rosberg (Fotó: XPB)

Kétszeres világbajnok és a futamgyőzelmek számát nézve, már most Fernando előtt áll, szóval már most ő minden idők egyik legjobbja. És még csak most kezdte, szóval a következő évtizedben csak még jobban meg fogja erősíteni a pozícióját” – jósolta.

„Egyszerűen hihetetlen, egészen fenomenális az a szint, amin most vezet. Csodálatos, hogy a tanúi lehetünk ennek” – tette hozzá a német, aki azt is fontosnak érezte megjegyezni, hogy a Red Bull nem domináns csapatként kezdett, az év közben elért fejlődés pedig még tovább növelheti Verstappen értékét és pozícióját.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez az év nem úgy indult, hogy az elejétől fogva mérföldekkel gyorsabbak voltak mindenkinél. Nem, az év elején, amikor kezdtünk, a Ferrari autója volt a leggyorsabb. És mégis megszerezte azt a tizenöt futamgyőzelmet. Hihetetlen. Ezzel tényleg elpusztította az ellenfeleket. Ha megnézzük a pontokat, 145-150-nel többet szerzett, mint bárki más, ami elképesztő. Ez volt az egyik legerősebb versenyzői teljesítmény, amit valaha láttunk” – emelte ki.

Max Verstappen a célban (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak