Musorujsag
Élő Eredmények

Brown szerint az Alpine főnöke igazságtalan volt Piastrival

Brown szerint az Alpine főnöke igazságtalan volt Piastrival

RacingNews365
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown pontatlannak és igazságtalannak tartja az Alpine-t irányító Otmar Szafnauer megjegyezéseit a csapatot váltó Oscar Piastrival kapcsolatban, akit a nyári szerződés-ügy után tiszteletlennek nevezett.

A nyári szünet Oscar Piastri, az Alpine és a McLaren szerződéses huzavonájáról szólt, aminek végére csak az FIA kontraktusokkal foglalkozó szervezetének beavatkozása után került pont. A szövetség szakemberei a fiatal ausztrál McLarennel kötött szerződését találták érvényesnek, így jóváhagyták a csapatváltást azt követően, hogy az Alpine már bejelentette őt 2023-ra.

A franciák csapatvezetője, Otmar Szafnauer ezt követően jegyezte meg, hogy komolyabb elkötelezettséget várt az ausztrál versenyzőtől, kinek pályafutását hosszú évekig támogatták. Megjegyezte azt is, Piastri tiszteletlenül viselkedett az Alpine-nal.

A McLaren ügyvezetője ezt a nyilatkozatot tartja sértőnek: szerinte a csapatvezető kijelentése pontatlan volt, és igazságtalan is Piastrival szemben. „Engem lenyűgözött, ahogyan Oscar viselkedett a nyáron. Otmar megjegyezéseit roppant igazságtalannak éreztem, és még pontosak sem voltak. Főleg, miután végigültem a tárgyalást, és most már tudom, mi történt” – mondta.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy ők akkor megpróbálták leszerződtetni Fernandót (Alonso), és úgy voltak vele, hogy ha nem jön össze, akkor majd Oscaré a hely, és majd bejelentik őt. Csak azért volt, mert Fernando meglepte őket” – emelte ki.

Zak Brown (Fotó: XPB)

„Még egy évet ki kellett volna ülnie, vagy egy kisebb csapathoz kellett volna mennie. A kötelességét azt hiszem teljesítette már azzal, hogy az idei szezont kihagyta. Végül annak idején Toto (Wolff) is elengedte Estebant (Ocon). Egy bizonyos ponton… az ember kitart a fiatalok mellett, invesztál beléjük, de ha nem tud mit adni nekik, ha egyszerűen sehogy sem akar működni a dolog, akkor nem tarthat vissza senkit sem. Az, hogy Otmar megkérdőjelezte az integritását pontatlan és igazságtalan volt, különösen Otmartól” – folytatta.

Brownt nemcsak Piastri érettsége győzte meg, hanem az is, amit előtte és azóta látott tőle teljesítmény tekintetében. A fiatal ausztrált, aki az F3-ban és az F2-ben is rögtön felért a csúcsra, és aki nemrég állt munkába a McLarennél (előbb egy privát gyakorlást teljesített, majd részt vett a keddi abu-dzabi teszten), a szakember a jövő egyik legnagyobb csillagának tartja.

„Az egész folyamat során végig érett volt egy 21 éves sráchoz képest, aki komoly nyomás alatt állt és reflektorfényben volt. Nem volt megrázkódtatva, csak leszegte a fejét. Szerintem ő lesz a jövő sztárja. Egy éve nem versenyzett és keveset teszteltünk. Bárcsak több ideje lenne a szezon előtt. De nemcsak neki, hanem mindenki másnak is. Most másfél napot kap, ami nem túl sok. Versenyképes lesz, szerintem meg fogja szorongatni Landót (Norris). Csak idő kell neki, hogy beilleszkedjen a csapatba. Komoly egyéniség, aki készen áll a bevetésre” – hangsúlyozta az amerikai.

Oscar Piastri (Fotó :XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó :XPB)

További tartalmak