Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Ricciardo visszatér a Red Bullhoz

Hivatalos: Ricciardo visszatér a Red Bullhoz

Red Bull
A Red Bull szerda délután hivatalosan is bejelentette, hogy a McLarentől távozó Daniel Ricciardo harmadik számú versenyzőként visszatér az alakulathoz, ahol korábban hét futamgyőzelmet is szerzett.

Miután kiderült, hogy a McLarentől távoznia kell, ő maga pedig jelezte, kihagyja a 2023-as évet, egy ideig úgy tűnt, Daniel Ricciardo a Mercedes tartalékosa lesz a következő szezonban. Néhány hét alatt azonban változott a helyzet, és a legtöbb forrás arról írt, a Red Bullhoz tér vissza. Ezt Abu-Dzabiban a bikások tanácsadója, Helmut Marko jóformán be is jelentette.

Ricciardo később úgy fogalmazott, minden valószínűség szerint visszatér a bikásokhoz, de a hivatalos bejelentésre még várnunk kell. Mint kiderült, csupán néhány napot kellett várni, szerda délután ugyanis a Red Bull megerősítette az ausztrál visszatérését.

A nyolcszoros futamgyőztest közösségi oldalukon köszöntötték, megjegyezve, hogy Ricciardo a négyéves távollét után „hazatérhet” a Red Bullhoz. Ami a feladatokat illeti a hivatalos közlemény szövege szerint (ami kissé önkritikusan megjegyezi, Ricciardo érkezése volt a legrosszabbul őrzött titok) a rutinos pilóta a tesztelésben, a szimulátorozásban és a „kereskedelmi munkában” segít.

Az első két feladatkör teljesen egyértelmű, ami pedig a harmadikat illeti, Ricciardo minden valószínűség szerint reklámfilmekben, különböző videókban és számos F1-gyel kapcsolatos eseményen népszerűsíti és képviseli majd az alakulatot.

Daniel Ricciardo és Christian Horner (Fotó: Red Bull)

Daniel visszatér a Red Bull családjába” – fogalmazott a csapatvezető, Christian Horner. „Óriási tehetség és nagyszerű karakter. Tudom, hogy az egész gyár izgatottan várja, hogy hazatérjen. Az, hogy ő lesz a teszt- és harmadik számú versenyző lehetőséget ad a diverzifikációra, a tapasztalata pedig segíteni fog a fejlesztéskor, tudja, mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Örülök, hogy újra együtt dolgozhatunk és várjuk, mit ad majd a csapatnak 2023-ban.”

„A mosoly mindent elárul. Igazán izgatottan térek haza a Red Bull Racinghez a 2023-as harmadik számú versenyzőjükként. Már így is annyi szép emlékem van az itt töltött időkből, de Christian, Dr. Marko és az egész csapat úgy fogadott, hogy azt igazán őszintén becsülöm” – kezdte az ausztrál.

„Szeretnék segíteni, és nagyon vonzó volt, hogy az F1 legjobb csapata venne körül, miközben némi időt is ad nekem arra, hogy feltöltődjek és összeszedjem magam. Alig várm, hogy a csapattal legyek, hogy segítsem a szimulátoros munkát, a teszteket, a marketingtevékenységeket. Gyerünk” – tette hozzá.

Daniel Ricciardo és Christian Horner (Fotó: Red Bull)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

További tartalmak