Musorujsag
Élő Eredmények
×

Még a szezon előtt műteni kellett Fittipaldit agyvérzése után

Még a szezon előtt műteni kellett Fittipaldit agyvérzése után

The Race
A Red Bull juniorprogramjának legújabb tagját, Enzo Fittipaldit a 2022-es szezon előtt agyvérzés miatt műteni kellett – árulta el a brazil versenyző bátyja, Pietro Fittipaldi, majd megjegyezte, testvére erősségét mutatja, hogy ilyen kezdés után roppant erős idényt futott.

Az idei Forma–2-es szezon egyik legpozitívabb meglepetését Enzo Fittipaldi szállította, aki az élcsapatnak nem nevezhető Charouz Racing színeiben állhatott több alkalommal is dobogóra és vált az évad egyik legstabilabban teljesítő pilótájává. Nem meglepő, hogy ezzel a Red Bull juniorprogramját vezető Helmut Markót is meggyőzte.

Fittipaldi tehát megkapta „jutalmát” az erős 2022-es évadért: a folytatásban a Red Bull juniorprogramjában teljesíthet, vagyis ha továbbra is meggyőző eredményeket ér el, a bikások kapcsolataival a királykategóriához is közelebb kerülhet.

A fiatal brazil jó szereplésének sokan azért is örültek, mert 2021 végén, amikor még csak beugrós volt az F2-ben, komoly balesetet szenvedett a szaúdi főfutamon, ami szezonjának is véget vetett, eltört ugyanis a sarka, így nem ülhetett már autóba. Testvére elárulta, ezt követően további nehézségekkel kellett szembenéznie.

A baleset utáni komplikációk miatt ugyanis agyvérzését követően műteni kellett. Ezt testvére, a Haas tartalékversenyzője, Pietro Fittipaldi árulta el, amikor öccse szezonjáról kérdezték. „Enzo elképesztő munkát végzett idén” – kezdte a korábbi F1-es bajnok, Emerson Fittipaldi idősebb unokája.

Enzo Fittipaldi (Fotó: XPB)

Tavaly volt egy óriási balesete, amiben eltört a sarka. Sokan nem tudják, de amikor tavaly teszteltem Abu-Dzabiban, majd elkaptam a COVID-ot, és 14 napig karanténban kellett lennem, ő hazarepült és kiderült, hogy agyvérzése volt, és a sürgősségire kellett szállítani. Súlyos volt a helyzet, még műteni is kellett. Azt hittük az év elején, hogy már nem tud visszatérni” – ismerte el.

Jól volt a műtét után, de kemény döntés volt ez részéről. És egyébként is úgy tért vissza, hogy az első két hétvégén a csontjai sem voltak még rendben. Szenvedett, de aztán elképesztő szezonja volt hat dobogós helyezéssel. Azért küzdött, hogy bekerüljön az első háromba az év végén. Az utolsó futam nem a tervek szerint alakult, de így is remekül teljesített, és nagyon boldog vagyok, hogy aláírta azt a szerződést a Red Bull-lal. Tudom, mennyire jó versenyző, az álma pedig az F1” – tette hozzá.

Pietro (aki évek óta roppant szoros kapcsolatot ápol testvérével, akivel együtt költöztek át Európába, hogy az F1-ért harcoljanak) jelezte, amennyire csak tudja, segíteni fogja Enzót, hogy a lehető legjobban felkészüljön a királykategóriára, ahol ő némi tapasztalatot már gyűjthetett, hiszen évek óta tesztel a Haasszal, 2020-ban pedig beugrósként két futamot is teljesített.

„Mindig versengünk, egymással is, minket ez visz előre. Amennyire csak tudok, próbálok segíteni neki a tapasztalataimmal. A teszten most is itt volt Abu-Dzabiban, hogy megnézzen pár dolgot, és próbált nekem visszajelzéseket adni az etapok között. Nyilvánvaló, hogy az álunk az, hogy mindketten az F1-ben versenyezzünk, együtt. Az k****a jó lenne. Csak annyit tehetünk, hogy keményen hajtunk, és minden lehetőséget kihasználunk, mint ő tette idén” – zárta gondolatát.

Enzo és Pietro Fittipaldi (Fotó: XPB)
Borítókép: Enzo Fittipaldi (Fotó: XPB)

További tartalmak