Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ralf Schumacher hármas csatát jósol 2023-ra

Ralf Schumacher hármas csatát jósol 2023-ra

Sky Sports
Az utóbbi években televíziós szakértőként ténykedő korábbi Forma–1-es futamgyőztes, Ralf Schumacher úgy érzi, 2023 hármas csatát is hozhat a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes között, sőt, néha-néha akár az Alpine is villanthat.

A 2022-es szezon elején úgy tűnt, a Ferrari és a Red Bull kiélezett küzdelmet vívhat a bajnoki győzelemért, a bikások viszont folyamatosan a rivális fejére nőttek, a nyári szünet után pedig egyértelműen dominánssá váltak. Az év végén komolyabb csata inkább már csak a második helyezésért zajlott a Ferrari és a gyengén kezdő, de sokat fejlődő Mercedes között.

A csillagosok formajavulását látva sokan bíznak abban, hogy 2023-ban mindhárom élcsapat versenyben lesz a végső győzelemért, főleg azt követően, hogy a költséglimit túllépése miatt a Red Bullnak aerodinamikai tesztkorlátozással kell számolnia.

Erre számít a német Sky Sportsnál szakértőként ténykedő ex-pilóta, Ralf Schumacher is. „Feltételezem, hogy jövőre hármas csatát láthatunk” – kezdte, amikor szóba kerültek a 2023-as esélyek. „Az viszont egy kicsit meglepett, hogy a Mercedes ismét küszködött Abu-Dzabiban. Én őket erősebbnek, a Ferrarit gyengébbnek ítéltem.”

Ralf Schumacher (Fotó: XPB)

„A Mercedesnél még nem ismerték fel teljesen a problémát. A Red Bullnak nagyobb gondjai lesznek jövőre, hiszen a büntetés miatt kevesebb szélcsatornás idejük és CFD-jük lesz. Ez közre fog játszani a 2023-as, de a 2024-es autó fejlesztésekor is” – jósolta.

A német szerint jövőre időnként az Alpine is villanthat, legalábbis a 2022-es teljesítmény alapján a franciákban is látja a potenciált arra, hogy közelebb kerüljenek az idei szezonban elérhetetlen élcsapatokat (a huszonkét hétvége során egyedül Imolában fordult elő, hogy nem a nagy hármas pilótái sajátították ki a dobogót).

„Lassan meg fognak jelenni a kisebb csapatok is, akinek a költségvetési limit miatt egyre több esélyük lesz arra, hogy közeledjenek. Izgalmas lesz látni, hogyan kezelik majd ezt a csapatok és ki tud először nagyobb előrelépést tenni. Az Alpine-t például nem szabad lebecsülni a következő év előtt” – kezdte.

„Az esetükben persze felmerül a kérdés, mennyire fog hiányozni (Fernando) Alonso. Ő idén mindenképpen hozzátett valamit a csapathoz. Meglátjuk, mennyire tudja előrevinni őket Esteban Ocon és Pierre Gasly. De a sebességet tekintve az Alpine nagyon jó volt idén. A motor is jó volt, erre pedig építhetnek, ha a költségvetési limiten belül jól tudják fejleszteni a csomagjukat és közelebb kerülnek az előttük lévőkhöz” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso és Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak