Musorujsag
Élő Eredmények
×

Verstappen 2023-ra is megtartja a bajnoki 1-es rajtszámot

Verstappen 2023-ra is megtartja a bajnoki 1-es rajtszámot

Autosport
Max Verstappen megerősítette, jövőre sem tért vissza a megszokott rajtszámához, amíg lehet az 1-est tartja az autóján.

Max Verstappen tavalyi bajnoki sikeréig a 2014-es volt az utolsó olyan szezon, melyben láthattuk az 1-es rajtszámot. Az FIA abban az évben vezette be az állandó rajtszámokat, és miután Sebastian Vettel nem tudta megvédeni a címét, a következő szezonra pedig Lewis Hamilton megtartotta a 44-est, az 1-est senki sem használta.

Hamilton a következő években csak egy-egy hétvégén próbálta ki, hogyan mutatna autóján a bajnoki szám, és mivel Nico Rosberg 2016-ban a bajnoki sikere után visszavonult, azt követően pedig volt csapattársa folyamatosan nyerte a szezonokat, Verstappenig várni kellett az 1-es újbóli használatára.

A holland számára nem is volt kérdés, hogy lecseréli-e 2022-re a megszokott 33-as rajtszámát. És aki azt gondolta, hogy ez csak az első címének szólt, tévedett: a Red Bull versenyzője az idei címvédés után megerősítette, hogy jövőre is ragaszkodni fog az 1-eshez.

„Igen, jövőre újra az egyest fogom használni. Az én szememben az egyes szám a legcsodálatosabb egy versenyző számára. Milyen gyakran kapsz lehetőséget arra a pályafutásod során, hogy egyes rajtszámú autót vezess a Forma–1-ben? Sosem tudhatod. A harminchármashoz bármikor visszatérhetek, ha már nem leszek világbajnok. De amíg világbajnok vagyok, addig minden egyes évben az egyest fogom használni”

– jelentette ki.

Ebben is másképpen gondolkodnak tehát Hamiltonnal, aki hatszor mondott le az 1-es szám használatáról.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

Verstappen azonban nemcsak a rajtszám kapcsán gondolkodik így. Az idei rekordokat hozó éve után azzal is tisztában van, hogy nem várható el a hasonló folytatás. Idén a 22-ből 15 versenyt nyert meg, ami új rekord az F1 történetében, és a bajnokságot tekintve olyan szinten dominált, mint legutóbb talán Hamilton. „Nagy eredmény ez a csapattól, főleg a nehézkes évkezdésünk után. Fordítottunk onnan. Sosem gondoltam volna, ahogy a csapaton belül senki sem. De igazán élvezetes e csapat tagjának lenni. Jól érezzük magunkat.”

„Természetesen a teljesítményre összpontosítunk, de közben élvezned is kell a pillanatot, és meg kell becsülnöd. És szerintem mi ezt tettük.”

„Ezt tesszük, miközben máris a következő évre koncentrálunk. Mindig azt mondjuk, hogy próbálunk jobbak lenni. Tudom, hogy ennél sokkal jobbnak nehéz lesz lenni, de mindig próbálkoznunk kell, ezt kell célba vennünk.”

Borítókép: Max Verstappen (NLD) Red Bull Racing RB18. 22.11.2022. Formula 1 Testing, Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, Tuesday. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Bearne / XPB Images

További tartalmak