Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Lényegtelen, hogy Russell legyőzte Hamiltont

Wolff: Lényegtelen, hogy Russell legyőzte Hamiltont

Planet F1
A Mercedes csapatfőnöke szerint semmi jelentősége nincs annak, hogy Lewis Hamilton elbukta az első közös szezonját George Russell ellen.

Egy kicsit más volt a téma, amikor 2014-ben Daniel Ricciardo, vagy 2019-ben Charles Leclerc a csapathoz kerülő újoncként első nekifutásra legyőzte Sebastian Vettelt. Akkoriban őrségváltás lehetőségével, a német kellemetlen helyzetével foglalkozott a sajtó. George Russell idei Lewis Hamilton elleni házon belüli sikere most nem szólt akkorát, és ennek a Mercedes szempontjából szomorú az oka: nem voltak résztvevői az élen zajló küzdelemnek, és nehezebb szezonjuk volt, mint 8 éve a három versenyt nyerő Red Bullnak vagy három éve a Ferrarinak.

Russell persze ettől még a harmadik olyan csapattársa lett Hamiltonnak az F1-ben, akinek sikerült egy idényen belül több pontot szereznie nála, és az sem mellékes, hogy nem a hétszeres világbajnok, hanem ő jegyezte a csapat mindkét idei pole pozícióját (még ha az interlagosi hivatalosan nem is volt az) és egyetlen futamgyőzelmét is.

Toto Wolff csapatfőnök szerint ugyanakkor semmi jelentősége nincs annak, hogy míg Russell a 4. helyen zárt a tabellán, Hamilton csak 6. lett. Éppen a fenti ok miatt.

„Ez lényegtelen. Nem a világbajnoki címért harcoltak, nem a győzelmekért – leszámítva Brazíliát. Nem gondolnám, hogy bármelyiküknek is számítana, hogy másodikként, harmadikként, negyedikként vagy ötödikként zárt-e”

– jelentette ki a Mercedes főnöke.

George Russell és Toto Wolff (Fotó: XPB)

Hamilton is próbálta kisebbíteni a házon belüli mérlegük jelentőségét. Többször is hangsúlyozta, hogy az év első harmadában sok hétvégén csak kísérletezgetett a beállításokkal, hogy a csapat előrébb jusson a problémás autójával, és emiatt nem mindig sikerült a legjobbat kihoznia a versenyeiből, miközben Russell inkább a hétvégékre összpontosított, járta a maga útját.

Wolff szerint Hamilton jól kezelte a Russell által jelentett új kihívást. „Lewis idén igazán jó volt. Tartotta bennünk a lelket a nehéz napokon. Ami a győzelmi rekordjának megszakadását illeti, nem sokat számít. Itt inkább az a lényeg, hogy jövőre előrébb jussunk. George-dzsal nagyon jól megvoltak, együtt fejlesztették az autót. Ismerem őt tíz éve, és emberileg kiemelkedő. Jobb, mint az autóban nyújtott teljesítménye. A hozzáállása és szemléletmódja kiemelkedő volt, miközben egyszer sem nyert idén” – mondta Wolff.

Borítókép: Lewis Hamilton, Toto Wolff és George Russell (Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail)

További tartalmak