Musorujsag
Élő Eredmények
×

Albon: Hamilton állta a számlát a versenyzők közös vacsoráján

Albon: Hamilton állta a számlát a versenyzők közös vacsoráján

Planet F1
Az egyik résztvevő megerősítette, valóban az ötletgazda Lewis Hamilton állta a számlát a versenyzők évzáró abu-dzabi vacsoráján, ám nem volt olyan csillagászati az összeg, mint azt egyesek híresztelték.

A 2016-os Kínai Nagydíj óta először fordult elő, hogy a Forma–1 összes aktív versenyzője összegyűlt egy nagydíj helyszínén, és közös vacsorán vett részt. Az apropót most Sebastian Vettel visszavonulása jelentette: a 20 versenyző az Abu-dzabi Nagydíj csütörtöki sajtónapjának estéjén jött össze egy helyi étteremben, hogy jókat sztorizgasson és kieressze egy kicsit a gőzt a fárasztó szezon végén.

A versenyzők érdekvédelmi szervezetét, a GPDA-t irányító Alexander Wurz már az estéről megosztott fotó mellett elárulta a közösségi oldalán, hogy a vacsora ötlete Lewis Hamiltontól származott. Később híre ment, hogy a brit állta mindenki számláját is, mi több, a világhálón keringeni kezdett egy fotó egy 140 ezer dolláros számláról, amit viszont a kép készítője csak poénnak szánt.

Alexander Albon az F1 Nation podcastnak megerősítette, Hamilton látta vendégül az egész mezőnyt, ám az összeg nem volt olyan magas, mint azt a hamis kép mutatta. A Williams versenyzőjét arról kérdezték, ki fogyasztott alkoholt az este folyamán, amire felelve elmondta: „Szerintem bajba kerülnék. Nem mondhatom meg, mi történt. Egy kész menüt rendeltünk. Többen diétás követelmények szerint, mint például Lewis, aki vegán.”

„Lewis állta a számlát, ami nagyon kedves volt tőle. Ő is szervezte meg ezt. Nagyon kedves volt tőle. Szóval ő tudja, hogy mennyi volt a számla. Láttam egy számlát, amit közzétettek, de az a Salt Bayből származott, és mi nem is ott ettünk. Mi a Hakkasan nevű helyen voltunk”

– mondta.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lewis Hamilton (@lewishamilton) által megosztott bejegyzés

Érdekesség, hogy az említett 6 évvel ezelőtti hasonló összeröffenés után Hamilton nyilatkozott arról, hogy már szinte kínosnak érezte, hogy a vacsorájuk után minden versenyző külön fizette a saját részét. A Nico Rosberggel vívott bajnoki csatája évében a brit állította, a csapattársa kukacoskodása miatt nem került sor a közös fizetésre…

„Egy kissé furcsa volt, nevetséges, mert valaki azt mondta: osztozzunk a számlán. Emiatt tizennyolc versenyző állta a számlát, ami észbontó. És nem is volt igazán drága. Kérdeztem, hogy miért nem állhatom én vagy mondjuk ketten közülünk, és legközelebb majd valaki más állja. De azt mondták: »Nem-nem, én külön akarok fizetni.« Szóval mind kaptunk számlát. Tizennyolc számla, tizennyolc bankkártya – ez volt a legnevetségesebb, amit valaha láttam. Sosem láttam még ilyet korábban” – méltatlankodott Hamilton 2016-ban, mielőtt a kérdésre, ki akart mindenáron külön fizetni, elmondta: „Egész biztos vagyok benne, hogy Nico volt…”

Rosberg akkor csak annyit mondott a „vádra”: „Igazán? Érdekes. Én úgy emlékszem, bevett gyakorlat, hogy a világbajnok fizet. De talán csak én gondolom ezt…”

Borítókép: Fotó: Alexander Wurz/Twitter

További tartalmak