Musorujsag
Élő Eredmények
×

Az Aston Martinnak nem tetszett az Alfa Romeo taktikája

Az Aston Martinnak nem tetszett az Alfa Romeo taktikája

GPFans
Az Aston Martin csapatvezetője, Mike Krack kritikával illette az Alfa Romeo versenyzőinek határokat feszegető manővereit, melyekkel Sebastian Vettelt és Lance Strollt próbálták lassítani a szezonzárón.

Noha az Aston Martin mindkét versenyzője pontszerzőként zárt, a zöldek nem tudták megelőzni az Alfa Romeót a konstruktőri tabellán. A rivális a futam után elismerte, annak érdekében, hogy megőrizze a hatodik helyet, feláldozta az Abu-dzabi Nagydíjat: versenyzőik elsősorban arra figyeltek, hogy lelassítsák az Aston Martin pontszerzésért küzdő kettősét.

Mindez értelemszerűen nem nyerte el a zöldek csapatvezetőjének, Mike Kracknek a tetszését: a szakember szerint az ellenfél pilótái több esetben is a határokat feszegették a pozícióvédés során. Ugyanakkor megjegyezte, nem érte meglepetésként a defenzív taktika.

„Nem frusztráló, hogy elveszítettük a hatodik helyért folyó küzdelmet, nem kellene frusztrálónak lennie” – fogalmazott a szakember. „Összességében a szezon vége nagyszerű volt, és akár a másik irányba is billenhetett volna a mérleg. Szóval a jelenlegi helyzetben a frusztráció tényleg nem lenne helyénvaló” – emelte ki.ű

Fotó: XPB

„Az Alfa Romeo a futamon teljes mértékben ránk koncentrált. Néhány manőver egy kicsit már határeset volt. De számítottunk rá, hogy ez megtörténhet. Mi voltunk elől és egy kicsit konzervatívak voltunk, amikor megelőztük őket. A helyzetet mindkét pilóta jól kezelte” – tette hozzá.

Amikor megkérdezték, ők figyeltek-e az Alfa Romeóra saját taktikájuk kialakításakor, a szakember kiemelte, az Aston Martin a maga futamát teljesítette. „Nem akartuk őket nézni. Kemény döntés volt, hogy egyszer vagy kétszer álljunk ki. Néhányan úgy döntöttek, egyszer fognak, néhányan pedig úgy, hogy többször” – mondta.

„Próbáltuk maximalizálni a lehetőségeinket, de nem figyeltünk az Alfa Romeóra. Azt megértem, hogy Sebastian (Vettel) frusztrált volt a taktika miatt, mert látta, hogy a csapattárs stratégiája más volt. Erről a futamon kell dönteni. Nincs semmi gond” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)
Borítókép: Mike Krack (Fotó: XPB)

További tartalmak