Musorujsag
Élő Eredmények
×

Häkkinent lenyűgözte Verstappen győzelmeinek száma

Häkkinent lenyűgözte Verstappen győzelmeinek száma

Unibet
A korábbi kétszeres bajnok, Mika Häkkinen lenyűgözőnek tartja, hogy Max Verstappen idén egyedül szerzett annyi F1-es futamgyőzelmet, mint Ayrton Senna és Alain Prost kettőse a McLaren domináns, 1988-as szezonjában.

Austinban beállította, Mexikóvárosban pedig megdöntötte az egy évben szerzett futamgyőzelmek rekordját a Red Bull klasszisa, Max Verstappen, aki a szezonzárón saját csúcsára is rátett egy lapáttal. A holland összesen tizenötször álltatott fel a dobogó legmagasabb fokára az F1 történetének eddigi leghosszabb, huszonkét versenyből álló szezonjában.

Emiatt és teljesítménye miatt is számos dicséretet kapott a szezon során illetve azt követően. Nemrég az 1998-as és az 1999-es szezon bajnoka, Mika Häkkinen írt elismerően a Red Bull versenyzőjéről a szezonzáró összegzésekor.

Ebben kiemelte, egészen elképesztőnek tartja, hogy Verstappen 2022-ben egyedül gyűjtött annyi győzelmet, mint a McLaren elképesztő dominanciájáról emlékezetes 1988-as évben az F1 történetének két legendás alakja összesen. „A szezonzáró egyszerűen tökéletes volt Max számára, és aláhúzta, hogy briliáns teljesítményt nyújtott az év során, akárcsak a Red Bull” – kezdte.

Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

Valaki rámutatott, hogy 1988-ban Alain Prost és Ayrton Senna a tizenhat futamból tizenötöt nyert meg a McLarennek. Szóval az, hogy Max ezt a számot most egyedül érte el, egészen fantasztikus teljesítményt jelent. Megvan a kellő sebessége és roppant stabilan teljesít” – emelte ki.

Mielőtt a Red Bull dominánssá vált úgy tűnt, a Ferrari és Charles Leclerc kihívó lehet, a szezon végén viszont a monacóinak a második helyezésért is harcolnia kellett Sergio Pérezzel. Ezt a csatát az utolsó futamon végül megnyerte, Häkkinen szerint pedig a jövőre nézve motivációjának jót tesz majd ez a kisebb siker.

Charles remek futamot teljesített, hogy második legyen és megszerezze az ezüstérmet Max mögött. Sergio mindent beleadott, de szerintem Charles megérdemli ezt a második helyet. Kilencszer indult a pole-ból, háromszor nyert, az első félévben fenyegetést jelentett Maxra nézve. A második helyezés most mindenképpen segít majd abban, hogy a Ferrari egészével együtt jobban fókuszáljon arra, hogy jövőre a bajnoki címért küzdjön” – fogalmazott.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak