Musorujsag
Élő Eredmények
×

Magnussen: A Haas a pluszbevételekre is alapozhat

Magnussen: A Haas a pluszbevételekre is alapozhat

GPFans
A csapat dán versenyzője, Kevin Magnussen úgy érzi, a Haas a következő szezonban az új főszponzortól érkező pluszpénzre és a jobb bajnoki helyezésért járó többletbevételre is építhet majd.

Noha a szezon második felében veszített a korai lendületéből, az év egészét nézve így is komoly előrelépést tett a Haas 2021-hez képest, amikor világbajnoki pontok nélkül, utolsóként zárt a konstruktőri tabellán. Idén ezen a pozíción két helyet is javított, aminek köszönhetően a sajtóhírek szerint 15-20 millió dollárral is többet kaphat a bevételek elosztásakor.

Ezen felül az amerikai alakulat több szponzorral is szerződést kötött – ami talán a legfontosabb, a MoneyGram személyében egy új névadó támogatót is szerzett a következő versenyévadra. Ez a partnerség állítólag évi 30 millió dollárt hoz majd a konyhára.

Pénzügyileg tehát komoly előrelépést hozhat a 2023-as szezon az amerikai alakulat számára, ez pedig minden valószínűség szerint a teljesítményben is tükröződik majd. Erre számít, és ebben bízik a csapat dán versenyzője, Kevin Magnussen is, aki a szezonzáró után kijelentette, bár a hétvége nem sikerült túl jól, a legfontosabb az, hogy megszerezték a nyolcadik helyet a tabellán.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Való igaz, ez a legfontosabb dolog” – emelte ki. „A futamon nem igazán volt esélyünk, de legalább a nyolcadik hely megmaradt, ami nagyon jó hír a téli fejlődés szempontjából. Nagy előrelépés volt ez az előző két év után. Jó pozícióba kerültünk, ahol már lehet építkezni. Várom az új évadot.”

Nagyon sokat kell még dolgoznunk a következő év előtt. Rám is sok munka vár a télen, hiszen a lehető legjobban kell felkészülnöm a jövő évre. Idén sok jó dolog történt a csapattal. Előreléptünk, és így szép kis pénzdíjat kaphatunk a következő szezonra. Jön egy főszponzor is, ami remélhetőleg szintén hozzájárul a teljesítmény javításához” – zárta gondolatát.

A pluszbevételeknek köszönhetően a Haas a vezetőség elmondása szerint lassan eljuthat oda, hogy a következő szezonokban elérje a költségvetési limitet, eddig ugyanis bőven a határ alatt maradt, hiszen nem volt elég bevétele.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak