Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szafnauer: Jól jöttünk ki Piastri távozásából, Gasly gyorsabb!

Szafnauer: Jól jöttünk ki Piastri távozásából, Gasly gyorsabb!

RacingNews365
Az Alpine csapatvezetője, Otmar Szafnauer úgy véli, az alakulat mindent összevetve jól jött ki Oscar Piastri távozásából, így ugyanis lehetőségük nyílt Pierre Gasly szerződtetésére, akit ő gyorsabbnak tart a fiatal ausztrálnál.

A nyári szünet fő témája az Alpine, a McLaren és Oscar Piastri szerződéses huzavonája volt, melynek végére csak az FIA beavatkozása után került sor. Miután a szövetség ítéletet hirdetett, kiderült, hogy Piastri, akit évekig az Alpine támogatott, sőt a franciák be is jelentették őt 2023-ra, mint teljes állású versenyzőt, szabadon távozhat.

Az Alpine ezt követően hosszan gondolkodott azon, kivel pótolja Piastrit; végül Pierre Gaslyra esett a választásuk, aki hosszú idő után hazai csapata kedvéért távozik a Red Bull kötelékéből. Az Alpine csapatvezetője a történtekkel kapcsolatban nemrég megjegyezte, jól jöttek ki Piastri távozásából.

Ő ugyanis úgy érzi, a tapasztaltabb Gasly jobb választás a csapat számára, sőt, még gyorsabbnak is érzi. „Úgy gondoltuk, Oscarnak szerződése van velünk, de a vizsgálóbizottság mást mondott. Ezt követően értelemszerűen végig kellett mennünk egy folyamaton. El kellett menni a bizottsághoz, meg kellett kapnunk az állásfoglalást” – kezdte.

Oscar Piastri (Fotó :XPB)

Ilyen az élet. Vannak szervezetek, melyek ítéletet mondanak, ha a két fél másként gondolkodik. Majd meglátjuk, hogyan teljesítünk jövőre. Örülünk, hogy a pilótapárosunk most Pierre-rel és Estebannal (Ocon) jobb, mintha megnyertük volna ezt az ügyet” – emelte ki.

Gasly tapasztaltabb és még mindig fiatal. Az idő majd eldönti ezt is, de szerintem még gyorsabb is” – folytatta a csapatvezető, akinek sokak szerint Gasly és Ocon kettőse jövőre még okozhat fejfájást, a két pilóta kapcsolata ugyanis nem a legjobb. Igaz, mindketten elmondták már, felnőttként fognak viselkedni és tudják, a csapat érdekében együtt kell működniük.

„Remélhetőleg igaz, amit mondtak. Én hiszek benne, hogy az” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban Szafnauer. „Beszéltem velük és ugyanazt mondták. Estebannal többet beszéltem, hiszen jobban ismerem őt. Megkérdeztem, tudja-e, hogy ez egy lehetőség arra, hogy megújítsák a barátságukat és azt mondta, igen, majd kiderül, mi történik. Pierre-nek nem tettem fel a kérdést, de ha egyszer újra jóban lesznek, vagy szakmailag együtt működnek, a lelkesedés ugyanolyan lesz, mint bármelyik másik pilótáé” – zárta gondolatát.

Otmar Szafnauer (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak