Musorujsag
Élő Eredmények

Lewis Hamilton és George Russell visszatekintése a 2022-es évadra (videó - magyar felirattal)

Lewis Hamilton és George Russell visszatekintése a 2022-es évadra (videó - magyar felirattal)

Mercedes
A Mercedes versenyzői fotókkal idézték fel legszebb és legrosszabb emlékeiket a megpróbáltatásokkal is jócskán megtűzdelt 2022-es évvel kapcsolatban.

Rendkívül nehéz, de ezzel együtt óriási fejlődéssel telő 2022-es éve volt a Mercedes csapatának. Annak a gárdának, amely hétszeres világbajnok versenyzője, Lewis Hamilton szerin „nem tud hibázni” – legalábbis ezt mondta még a szezon elején. Mostanra viszont megutálta idei autóját, olyannyira meggyűlt vele a baja az egyébként visszavágásra készült versenyzőnek.

„Te nem gyűlölted meg az év során az autót? Voltak pillanatok, amikor csak gyűlölted azt az átkozott dolgot, mert nem azt csinálta, amit akartál” – mondta keserédes mosollyal az arcán Hamilton a Mercedes visszatekintő videójában, melyben a csapat másik pilótája, George Russell is felidézte emlékeit.

Persze neki könnyebb, hiszen pole-szerző és végül kétszeres futamgyőztes is lett, míg ezt Hamilton nem mondhatja el magáról. Az emlékek között kutatva így a korábban verhetetlennek tűnő Hamilton inkább mutatott rá néhány szebb pillanatra a márkatársa, George Russell fotói között, mintsem a saját évadáról sztorizgatott volna.

Abban mindketten egyetértettek, hogy az évad elején szinte kibírhatatlan volt a „pattogás”, amivel az emlékeik szerint egészen a Spanyol Nagydíjig nagyon keményen küzdöttek, de ott mintha kezdett volna minden jobbra fordulni.

„Barcelona volt az első, amikor nem volt pattogás. Azt kérdeztem: mi ez?” – idézte fel első szebb emlékeit az autóról Russell, aki bár a csapatvezető, Toto Wolff szerint nem releváns végeredménnyel, de mégis elmondhatja magáról, hogy első mercedeses évében a nagy bajnok előtt tudott végezni a tabellán. Összességében mindketten arra jutottak, hogy nagyszerű évet zártak, hiszen egy szinte használhatatlan autóból az évad végére olyan versenygép lett, amivel kettős elsőséget is bezsebelhettek. Meg is köszönték az egész személyzetnek.

A teljes visszaketintés magyar felirattal alább megnézhető.

További tartalmak