Musorujsag
Élő Eredmények
×

Albon: Minden esélyt kihasználtunk

Albon: Minden esélyt kihasználtunk

RaceFans
A Williams thai versenyzője, Alexander Albon úgy véli, csapata 2022-ben minden adódó lehetőséggel élni tudott, hiszen az összes olyan versenyhétvégén pontot, pontokat gyűjtött, amikor arra esélye nyílt.

A klasszikus brit alakulat utolsóként zárt a konstruktőri bajnokságban, miután a huszonkét versenyhétvégén mindössze nyolc pontot gyűjtött. Ez öt top10-es eredményből jött össze: Alexander Albon háromszor (Melbourne-ben, Miamiban és Spában), Nicholas Latifi egyszer (Szuzukában) és a beugrós Nyck de Vries szintén egyszer (Monzában) zárt a legjobb tíz között.

A csapat thai versenyzője szerint hiába jött össze „csak” öt alkalommal a pontszerzés, a Williams remekül használta ki az esélyeit 2022-ben, sokkal többször ugyanis egészen egyszerűen esélyük sem lett volna arra, hogy a legjobb tízben zárjanak.

Ami őt illeti, az egyetlen – és egyben – a legnagyobb elszalasztott lehetőségnek Monzát érzi, amikor vakbélgyulladás miatt ki kellett hagynia a futamot. Csapata viszont ekkor is eredményes volt. „Az lett volna a legjobb pontszerzési lehetőségem” – jegyezte meg a második olaszországi (az elsőt Imolában futották) hétvégével kapcsolatban.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Ezen kívül, nem is tudom. Tényleg úgy érzem, hogy azokban a pillanatokban, amikor lehetőségünk volt pontokat szerezni, meg is szereztük őket. Sajnos most itt tartunk. Ez egy olyan év volt, amikor mindennek tökéletesen kellett alakulnia, és kellett egy kis szerencse is, így jöttek csak a pontok” – tette hozzá.

„Nem szeretnénk, hogy jövőre is ez legyen a helyzet. Szóval keményen kell dolgoznunk, meg kell oldanunk az egyensúllyal kapcsolatos problémákat, amikkel idén küzdöttünk. Ha ezen felül tudunk emelkedni, csapatként maximalizálhatjuk a lehetőségeket, és ez jó” – folytatta.

Albon jövőre új csapattárssal dolgozhat majd a Williams sikereiért, a csapat ugyanis lehetőséget adott Logan Sargeantnek, aki az előző 12 hónapban versenyzői akadémiájukon edződött. Eközben az F2-es bajnokságban versenyzett, ahol újoncévében negyedikként zárt, kiharcolva ezzel az F1-es debütáláshoz (és a Williams-szerződéshez) kellő licencpontokat.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak