Musorujsag
Élő Eredmények

Brown szerint Ricciardo gyorsan fordíthat sorsán

Brown szerint Ricciardo gyorsan fordíthat sorsán

Autosport
A McLaren ügyvezetője, Zak Brown úgy érzi, a csapattól távozó Daniel Ricciardo jó döntést hozott azzal, hogy elfogadta a Red Bull ajánlatát, a bikásoknál ugyanis adott esetben egyetlen pillanat alatt fordíthat sorsán és kiharcolhatja a visszatérést.

Az ausztrál versenyző és a McLaren a nyári szünet után jelentette be, hogy a 2022-es az utolsó közös szezonjuk. A felek „békességben” váltak el azt követően, hogy a tavalyi és az idei szezon sem hozta a várt eredményeket. Ricciardo ezt követően határozta el, hogy kihagyja a 2023-as évet, hiszen pihenésre, feltöltődésre vágyik, mielőtt belevág a 2024-es visszatérés előkészítésébe.

El így sem távolodik a királykategóriától, hiszen elfogadta a Red Bull ajánlatát, melynek értelmében a bikások harmadik számú pilótája lesz. Az egyezség értelmében tesztelni és szimulátorozni fog, valamint marketingtevékenységeket is végez régi/új csapatánál.

Noha egyesek szerint az ausztrál egy ilyen lépéssel távolabb kerül a visszatéréstől, korábbi főnöke, Zak Brown úgy véli, a Red Bull-kapcsolat remek esélyt kínálhat arra, hogy adott esetben bizonyítani tudja, minden megvan még benne, ami az F1-es szerepléshez kell. Példaként Nyck de Vries monzai beugrását hozta fel, ami „visszatette” a hollandot a királykategória térképére.

Daniel Ricciardo és Zak Brown (Fotó: XPB)

Csak nézzék meg, mi történt Nyckkel egy jó edzés után. Hirtelen a középpontba került” – kezdte az amerikai szakember. „Szóval ha valaki a Red Bull kötelékéből hirtelen valamilyen okból kifolyólag nem tudna versenyezni, Daniel pedig beugrana, és ott végezne, ahová az autója való, akkor egy pillanat alatt fordítani tud” – emelte ki.

Az Autosport megkérdezte Browntól, jobb esélynek látja-e ezt az utat, mint azt, hogyha Ricciardo folytatja a versenyzést, de „csak” egy kisebb alakulat színeiben (amikor kikerült a McLarentől a Williamsnél és a Haasnál még talált volna ülést magának).

Ezt nehéz megmondani” – válaszolt. „Bizonyos értelemben az is az egyik módja annak, hogy visszakerülj a radarra, ha eligazolsz a Haashoz és legyűröd (Kevin) Magnussent. A másik az, hogy ha egy Red Bull-pilóta COVID-os lesz, te pedig egy győztes autóba kerülsz. A győzelemért hajtasz és visszakerülsz a rajtrácsra. Nehéz megmondani, melyik teremt jobb esélyt.”

Brown végül elismerte, meglepődött azon, hogy Ricciardóért nem kapkodtak a riválisok, miután kikerült a pilótapiacra. „Meglepett, hogy néhány csapat, ami versenyzőt keresett, nem őt választotta. De gondolom, voltak csapatok, ahol nem is akart versenyezni. Szóval lehet, azért ők őt választották volna. Daniel egyértelműen játékban akart maradni. Tavaly megnyerte Monzát, és van nyolc futamgyőzelme. Ez sok futam. Remélem egy másik környezetben feloldódik, mert szeretnénk a rajtrácson látni” – fogalmazott.

Daniel Ricciardo (Fotó: McLaren)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

További tartalmak