Musorujsag
Élő Eredmények
×

Menő ajándékot kapott Verstappen a Hondától a „Köszönet napján”

Menő ajándékot kapott Verstappen a Hondától a „Köszönet napján”

Honda
Egy menő sportautóval mondott köszönetet a címét megvédő Max Verstappennek a Honda a Köszönet napján, melyen a márka sztárjai szórakoztatták a közönséget – és persze magukat.

A világjárvány kitörése miatt 2019-ben rendezte meg legutóbb a Honda a „Köszönet napja” elnevezésű hagyományos évzáró rendezvényét, melyen a különböző két- és négykerekű kategóriákban szereplő versenyzőik vonulnak fel, hogy köszönetet mondjanak a szurkolóknak.

A visszatérő eseményt Motegiben rendezték a hétvégén, és azon a Honda motorját használó négy F1-es versenyző, Max Verstappen, Sergio Pérez, Pierre Gasly és Cunoda Juki is jelen volt. Mi több, pályára hajtott a Red Bull tavalyi és az Alpha Tauri két évvel ezelőtti F1-es modellje i s.

Verstappen ezt megelőzően egy, a Super GT-ben szereplő Honda NSX-GT-t is tesztelt a számára új versenypályán – másnap pedig a modell utcai változatát kapta ajándékba a Honda elnökétől, Kuraisi Sendzyitől, mintegy kifejezve a márka háláját, hogy bajnokká, többszörös bajnokká tette az F1-es csapatukat.

„Nagyon klassz együtt dolgozni a Hondával. Idén jó volt a teljesítményünk, ezt az egyenesekben is lehetett látni, ahol mi voltunk az egyik leggyorsabbak. Ez nagy segítség, nagyban hozzájárult a Red Bull idei sikereihez. Köszönet érte” – mondta Verstappen, akinek egyébként a motegi versenypálya is megtetszett.

Verstappen azt is kiemelte, hogy éppen a Honda hazájában védte meg a címét idén. „Ez egy álom megvalósulása volt az egész csapat számára. Nagyon szerettük volna Szuzukában bebiztosítani a bajnoki címet, és ez volt a hab a tortán. Mindenki nagyon boldog és büszke volt.”

Verstappenék a nap folyamán gokartversenyen is részt vettek, ahol ő a MotoGP sztárjával, Mark Márquezzel alkotott egy csapatot. Meg is nyerték a versenyt, miután a holland látványosat csatázott Cunodával.

A mostani esemény egyúttal Gasly búcsúja is volt. A francia, aki korábban 2018-ban már vett részt egy ilyen Honda-napon, utoljára hajtotta a japánok erőforrását, jövőre már az Alpine versenyzőjeként, ellenfélként fog visszatérni Japánba.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Fotó: Red Bull
    [image] => //m4sport.hu/wp-content/uploads/sites/10/2022/11/FikjQR-WQAQXFxN.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: Fotó: Honda

További tartalmak