Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel mint Red Bull-vezető? Marko el tudja képzelni a saját helyén

Vettel mint Red Bull-vezető? Marko el tudja képzelni a saját helyén

Sky, Motorsport-Total
Helmut Marko és Christian Horner alkalmasnak tartaná a visszavonult Sebastian Vettelt arra, hogy vezetőként térjen vissza a Red Bullhoz – vagy akár máshová.

Nico Hülkenberg visszatér az F1-be, Daniel Ricciardo visszatért a Red Bullhoz – Sebastian Vettel még csak most köszönt el, de máris „mindenki” a visszatéréséről beszél… Az utolsó F1-es versenyét az Abu-dzabi Nagydíjon letudó németnek sok kollégája vetette oda búcsúzóul, hogy „Hamarosan találkozunk!”, ami azt mutatja, hogy sokan kétkednek a döntése véglegességében. A visszatérés lehetőségét maga Vettel sem zárta ki, mivel neki sincs még fogalma arról, hogyan fogja kezelni az F1 utáni élet új helyzetét.

Vannak azonban, akik nem feltétlenül a volán mögött látnák viszont a négyszeres világbajnokot a királykategóriában. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko az abu-dzabi hétvégén többször is viccelődött azon, hogy Vettelnek csapatvezetőként kéne új karriert kezdenie. Előbb a főnökváltás előtt álló Ferrarihoz „ajánlotta be” tréfából, majd ennél jóval komolyabban jegyezte meg, hogy hosszabb távon akár a Red Bullhoz is visszatérhetne. Például az ő utódjaként.

„Hamarosan nyolcvan leszek. Ebből lehetne valami” – jegyezte meg a német Sky televíziónak adott interjúban Marko. „Beszélgettünk, és úgy hiszem, hogy ha kaphatna egy vezető pozíciót a menedzsmentben, az érdekelné. Számomra ez jött le a beszélgetésekből. De most előbb adjunk neki időt, hogy fákat gondozzon, aztán majd meglátjuk, mi történik!”

Marko érzi, hogy Vettel számára most a legfontosabb témát a környezetvédelem jelenti, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy teljesen alkalmasnak tartaná volt versenyzőjét egy ilyen szerepkör betöltésére. „Mindenképpen megvan benne a potenciál, megvan hozzá a személyisége” – mondta.

Christian Horner és Sebastian Vettel (Fotó: Red Bull)

Így látja ezt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is.

„Ő az a fajta fickó, aki idegesítően jó mindenben, amihez nyúl. Biztosra veszem, hogy amennyiben ezt az utat választaná a pályafutásában, jól illene hozzá. Remek emberismerő, felismeri az emberekben az értékeket, és meglátja azt is, hogy milyen módon tudnának hozzájárulni a sikerhez. Rajta múlik, hogy milyen témákkal szeretne most foglalkozni.”

Marko a német Sky búcsúműsorában Vettel jelenlétében is beszélt erről a témáról, és félig viccelődve megjegyezte: „Hallottuk az üzenetét. Nekünk van két csapatunk, nyitottak vagyunk. Sebastian, van azonban egy lényeges különbség: vezetőként korán ott kell lenned, későn kell távoznod, és csak a töredékét kapod annak a pénznek, amihez versenyzőként szoktál…” – nevetett, mire Vettel jelezte, a korai kelés már Marko legendás reggel 7 órás ébresztőhívásainál sem volt ínyére, a paddockból viszont versenyzőként is mindig utolsók között távozott, így ez nem jelentene problémát.

Ugyanakkor nyomatékosította, a visszavonulásában éppen azt várta a legjobban, hogy többé nem lesz betáblázva. „Ez a fajta szabadság egészen izgalmas és érdekes lesz számomra. Lesz végre egy kis időm, és nem kell fix program szerint élnem. De valamikor természetesen foglalkoznom kell majd valamivel, ami hajt” – mondta, elismerve, az új életében előbb önmagát kell majd megtalálnia, és innen nézve még semmit sem tud biztosan, csak azt, hogy a családjával akar lenni.

Borítókép: Helmut Marko és Sebastian Vettel (Fotó: Red Bull)

További tartalmak