Musorujsag
Élő Eredmények
×

Albon elismerte, még mindig nem száz százalékos

Albon elismerte, még mindig nem száz százalékos

Motorsport
A Williams thai versenyzője, Alexander Albon elismerte, szüksége lesz a téli pihenőre, hiszen továbbra sem sikerült visszanyernie száz százalékos formáját azóta, hogy az Olasz Nagydíj után vakbélgyulladás miatt műteni kellett.

A monzai edzésnap után derült ki, hogy Albon vakbélgyulladással küzd, ezt pedig a lehető leggyorsabban műteni kell, ezért az időmérőn már részt sem vehetett (Nyck de Vries ugrott be helyette, aki végül olyan jól kihasználta az adódó lehetőséget, hogy pontot szerzett és szerződést is kapott 2023-ra).

A műtét sajnos nem a tervek szerit alakult, komplikációk miatt ugyanis a fiatal pilóta rövid időre intenzív osztályra került. Innen szerencsére hamar „távozhatott” és a rehabilitációt is gyorsan elkezdte, annak végén pedig megkapta a rajtengedélyt a Szingapúri Nagydíjra.

A hétvége előtt elmondta, amennyire csak lehet felkészült a versenyzésre. Végül nem adódott probléma a műtét miatt Szingapúrban és a folytatás során sem, Albon viszont most elárulta, száz százalékos formáját máig nem tudta visszanyerni, így a lehető legjobbkor jött számára a három hónapos téli pihenő.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Úgy mondanám, hogy szükségem van a télre, hogy száz százalékos állapotba kerüljek” – nyilatkozta a Motorsportnak. „Nem volt időnk arra, hogy eleget edzünk ahhoz, hogy visszanyerjük a szükséges kondíciót. Reálisan nézve Szingapúr kemény volt. Japán hetvenöt százalékos. Japán után pedig azért eléggé jól éreztem magam.”

A betegség egyébként a lehető legrosszabbkor jött Albon számára, aki úgy érzi, Olaszországban adódott volna a legjobb lehetőség számára a komolyabb pontszerzésre. „Ez volt a legjobb esélyem. Ha Monzában egészséges maradok, az lett volna az én legjobb lehetőségem” – ismerte el.

Elmondta, ezt kivéve érzése szerint a Williams minden lehetőséget kihasznált 2022-ben, de ennek ellenére is utolsóként zárt a tabellán. Ezen jövőre mindenképpen változtatni akarnak. „Sajnos most itt tartunk. De nem akarjuk, hogy ez az eredmény megismétlődjön. Keményen kell dolgoznunk és ki kell javítani a problémákat. A lehetőségeket kihasználtuk, ez pedig mutatja, hogy csapatként jól működünk. Ha jobb autónk lesz, akkor értelemszerűen jobb eredményekért harcolhatunk” – mondta.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak