Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gasly: Jobb ember és versenyző lettem, de itt a távozás ideje

Gasly: Jobb ember és versenyző lettem, de itt a távozás ideje

RaceFans

A francia versenyző hosszú évekig a Red Bull támogatásával versenyzett: a bikások már debütálása előtt támogatták pályafutását, majd a királykategóriában mindkét istállójuknál lehetőséget adtak neki. Bár az anyacsapat színeiben a vártnál gyengébben teljesített, ez nem törte meg, sőt, a Toro Rossónál/Alpha Taurinál vezérpilótává vált.

A 2022-es szezon végével viszont lezárult a Red Bull és Gasly együttműködése: miután az Alpine versenyzői ülést kínált neki, a bikások hozzájárultak ahhoz, hogy egy évvel aktuális szerződése lejárta előtt távozzon hazai csapatához.

A váltás kapcsán nemrég arról faggatták, most, hogy távozik a Red Bulltól, maradtak-e ebbe tüskék az előző évek miatt, egészen pontosan amiatt, hogy bár javult a teljesítménye nem kapott második lehetőséget az anyacsapattól. A francia mindkét felvetést cáfolta. „Egyáltalán nincs szó erről. Ez volt a Red Bull-os karrierem, ez volt az én történetem a csapattal” – kezdte visszaemlékezését.

Tényleg hiszek abban, hogy minden, ami megtörtént velem, annak meg kellett történnie. És hiszek abban, hogy ennek így kellett lennie. Nagyon sokat tanultam. Azt hiszem, most már egyértelműen erősebb helyzetben vagyok. Sokkal erősebb versenyző vagyok, mint voltam” – emelte ki.

Pierre Gasly (Fotó: MTI/EPA) Pierre Gasly (Fotó: MTI/EPA)

Az ott szerzett tapasztalatoknak köszönhetően vagyok az az ember, aki. Sokat fejlődtem, versenyzőként és emberként egyaránt. Semmin sem változtatnék” – folytatta, majd jelezte, mindennek ellenére elérkezettnek látja az időt a csapatváltásra.

Most huszonhat éves vagyok, és minden évben egyre jobb leszek, olyan vagyok, mint egy jó bor! Nem tudom, mikor ér véget ez a folyamat, de én érzem, hogy egyre jobb leszek, és tudom, hogy a legjobb még hátra van. Hálás vagyok azért, ami történt. Persze máshogy is alakulhatott volna, de minden úgy történt, ahogy. És rengeteget tanultam ez alatt az időszak alatt” – tette hozzá.

A csúcspont egyértelműen az olaszországi győzelmem volt. De az első versenyem is nagyon emlékezetes volt, Malajziában. Első versenyed csak egy lehet, és ez azért is volt különleges, mert nem számítottam rá. Még mindig tisztán emlékszem, hogy Helmut (Marko) közöli velem, oké, mostantól nem tartalékversenyző, hanem versenyző vagy. Már a hétvégén is. Az ágyamon ugráltam. Isten tudja, melyik szállodában voltam, de nem volt túl jó” – idézte fel debütálását.

Végül kiemelte, az elmúlt évek történései és tapasztalatai a jövőre nézve is irányt adnak neki. „A Red Bullnál töltött időm hasznos volt abban a tekintetben is, hogy megértsem, mire van szükségem versenyzőként. Sokkal tisztább elképzeléseim vannak arról, mit akarok versenyzőként. Már ismerem a stílusom, és tudom, hogyan teljesíthetek legjobban. Sokat tanultam az előző öt évben, de az ember természetesen a jó eredményekhez fűzi a legjobb emlékeket” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak