Musorujsag
Élő Eredmények

Így reagált Leclerc Binotto távozására

Így reagált Leclerc Binotto távozására

Charles Leclerc/Instagram
Közösségi oldalán köszönte meg Mattia Binottónak az együtt töltött éveket a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc.

Kedden vált hivatalossá, hogy a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto benyújtotta felmondását. Hivatalosan év végéig a pozíciójában marad, ám a találgatások szerint az utolsó hónapban már aligha lesz tevékeny, átmenetileg Benedetto Vigna ügyvezető igazgató veheti át az irányítást az F1-es versenyistálló felett.

Binotto 2019-től volt csapatfőnök Maranellóban, és ez a négy év egybeesett Charles Leclerc eddigi ferraris pályafutásával. A monacói a hírek szerint bizonyos idei döntések miatt (pl. Monaco vagy Silverstone) nem ápolt éppen idilli kapcsolatot a szakemberrel, ám a távozásának hírére ő is köszönő üzenettel reagált a közösségi oldalán. Olaszul.

„Négy nagyon intenzív évet töltöttünk együtt, amik hoztak nagy megelégedést, de elkerülhetetlenül olyan pillanatokat is, amik próbára tettek minket. Mindvégig tiszteltelek és becsültelek, és mindig teljes elhivatottsággal dolgoztunk a közös célok eléréséért. Sok szerencsét mindenben!”

– írta Leclerc.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Charles Leclerc (@charles_leclerc) által megosztott bejegyzés

Binotto utódját a Ferrari csak a következő év elején fogja bejelenteni, közleményük szerint még keresik. Több forrás is úgy tudja, a késlekedés egyszerű oka, hogy még nem találták meg az új csapatfőnököt, noha a legesélyesebbnek a pozícióra Leclerc előző F1-es főnöke, Frédéric Vasseur számít, akivel a monacói nemcsak a 2018-as sauberes első évében dolgozott együtt, de a GP3-ban is 2016-ban, valamint azt megelőzően a gokartosok között is.

A szóbeszéd szerint Leclerc-nek és menedzsmentjének is van szerepe abban, hogy a Ferrari vezetősége Binotto leváltását akarta. A szakember az Abu-dzabi Nagydíjat követően, az elnökséggel folytatott egyeztetések után döntött úgy, hogy önként feladja pozícióját, és 28 év után távozik a Scuderiától.

Borítókép: Charles Leclerc és Mattia Binotto (Fotó: XPB)

További tartalmak