Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Megtisztelő volt Vettellel versenyezni

Norris: Megtisztelő volt Vettellel versenyezni

RacingNews365
A McLaren pilótája, Lando Norris megtisztelőnek érzi, hogy Sebastian Vettel ellen versenyezhetett, és úgy gondolja, egy nagyon fontos dolgot megtanult a német klasszistól, mégpedig azt, hogy a pályán kívül is fontos kiállni véleménye és a neki fontos ügyek mellett.

A négyszeres világbajnok pályafutása utolsó szezonjaiban több alkalommal is határozottan állást foglalt társadalmi kérdésekben és hívta fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Ez addig többnyire idegen volt a mezőny tagjaitól, Vettel példáját viszont nem egy rivális követte. Például Lando Norris, aki gyakran beszél a mentális egészség témájáról.

A fiatal brit Vettel visszavonulását követően kiemelte, riválisa nagy hatással volt rá és fontosnak érzi, hogy rávilágított arra, a versenyzők pozitív üzenetek közvetítésére is kihasználhatják az őket övező felhajtást és médiaérdeklődést.

Túl azon, hogy megtisztelőnek érzi, hogy egy legendás versenyzővel „osztozhatott a pályán”, ezt a befolyást érzi a legfontosabbnak a némettel kapcsolatban.  „Azt hiszem, az egyik legfontosabb dolog talán az, hogy most már nemcsak arról van szó, amit a pályán teszel, hanem a pályán kívüli dolgokról is” – nyilatkozta a Sky Sportsnak, amikor arról faggatták, mit adott Vettel a fiatal pilótáknak.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Ez mostanában sok szempontból ugyanolyan fontos. Az, hogy milyen hatással lehetünk a fiatalokra, az F1 új közönségére. Én talán egy kicsit félénkebb vagyok az F1-ben, mint Sebastian volt, de tanulni fogok. Az igazság kimondásáról, az őszinteségről, a véleményedről van szó” – emelte ki.

„Vannak, akiket bírálnak amiatt, hogy beszélnek ezekről a problémákról, mert az F1 végső soron a versenyzésről szól, de ugyanakkor én úgy gondolom, szerencsés vagyok, hogy Sebastian ellen versenyezhettem. Ő egy négyszeres világbajnok, az egyik legjobb versenyző az F1-ben. Megtisztelve érzem magam, hogy a részese lehettem ennek” – magyarázta.

„A pályán kívüli dolgok esetében is sokat tanultam Sebastiantól. Csak meg kell találnom a hangom, és hallatnom is kell, hiszen ez még fontosabb. Hallathatom a hangom azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amik beszédtémát adhatnak. A mentális egészség volt az egyik, amiről sokat tudtam beszélni, és szerintem még mindig lehet többet tenni ebben a témában. Más dolgokról is beszélhetek és idővel ez is eljön majd. Úgyhogy ezért köszönettel tartozom Sebastiannak” – zárta gondolatát.

Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)
Borítókép: Sebastian Vettel és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak