Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ferrari belviszály - Häkkinen a versenyzői oldalról

Ferrari belviszály - Häkkinen a versenyzői oldalról

GP Fans
Ami egy csapatvezető menesztését illeti versenyzői szempontból.

Mattia Binotto hétfői felmondása kapcsán sok találgatás látott napvilágot. Sokak szerint a felsőbb vezetés már egy ideje nem nagyon akarja vele folytatni a munkát, és már csak arra vártak, mire lesz képes idén.

2022 pedig bár rózsásan indult, inkább tüske maradt minden Ferrarihoz közeli személyben, a vége pedig az lett, hogy a sokat kritizált csapatvezető úgy döntött, beadja a felmondását.

A teóriák szerint mindebben közre játszhatott egy Binotto-Leclerc ellentét is, ami az erős „Leclerc team”-nek köszönhetően nyomást gyakorolhatott az ügyben.

Az Sky Sports ebbéli felvetésére a korábbi kétszeres világbajnok Mika Häkkinen reagált, aki nem igazán hisz ebben az elméletben.

Mattia Binotto és Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

„Forma-1-es versenyzőként mindig is azt gondoltam, hogy nem az a kérdés, hogy kit szeretsz, hanem, hogy mennyire jó, mennyire elkötelezett, mennyire intelligens, okos… Ez az, ami számít” – mondta Häkkinen.

„Nem számít, hogy szereted-e őket vagy sem. Ennek semmi köze a sikeredhez. Tudod, hogy egy csapatban kell dolgoznod.”

„Tisztelni kell az emberek tehetségét, tudását, a sport iránti elkötelezettségét. Szóval nem tudom, de kétlem, hogy igaz lenne ezt a történet” – fejtette ki a kétszeres világbajnok.

Borítókép: Charles Leclerc és Mattia Binotto (Fotó: XPB)

További tartalmak