Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kulisszatitkokat feltáró könyvet írt az F1 Netflix-sztár csapatfőnöke

Kulisszatitkokat feltáró könyvet írt az F1 Netflix-sztár csapatfőnöke

Amazon, Autosport, Haas
Könyv szerzője lett a Netflix-sorozat egyik sztárjából. A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner papírra vetette a 2022-es szezon kulisszatitkait.

Nem gyakran fordul elő, hogy versenyzők helyett F1-es csapatfőnökök írjanak könyvet, az pedig még ritkábban, hogy aktív csapatfőnökök tegyék. A Haast irányító Günther Steiner most erre vetemedett. És tette mindezt úgy, hogy közben igyekszik meglovagolni a Netflx F1-es sorozata révén szerzett népszerűségét.

Steiner az elmúlt években amolyan kultfigurája lett a királykategória paddockjának. Hála a Drive To Survive-nak, ami már első évadával sok rajongót szerzett a szókimondó, sokat káromkodó, szenvedélyes, de alapvetően mókás és kedvelhető olasznak. A dokumentum-sorozattal szerzett státuszáról mindent elmond, hogy egyre több szurkoló viseli az aranyköpéseit és arcképét ábrázoló pólókat a lelátókon, vagy hogy amikor a Haas árusítani kezdett efféle termékeket, egy időre még a honlapja is összeomlott…

A Drive To Survive-ból most Surviving To Drive lett. A Netflix-széria címére rájátszó címmel jelenik meg ugyanis Steiner első könyve. A 304 oldalas, 2023. április 20-ától kapható könyv a 2022-es szezon eseményeit dolgozza fel, a leírás szerint „korlátlan nézőpontból” bemutatva, milyen az élete egy teljes idényben egy királykategóriás csapatfőnöknek a színfalak mögött. „A különleges szemszögén keresztül Günther elvisz minket egy izgalmas hullámvasútra, bemutatva az életet a magas szintű versenyzés szívében” – áll az ismertetőben.

Frédéric Vasseur és Mario Isola is beállt a Günther Steiner-rajongók közé Austinban… (Fotó: XPB)

A Haasnak mozgalmas éve volt, hiszen az előszezonban megvált Nyikita Mazepintől és vele együtt a főszponzorától, majd visszahozta az F1-es pályafutását már leíró Kevin Magnussent, miközben Mick Schumacher a baleseteket hozó évkezdésével megalapozta Nico Hülkenberg év végi visszatérését is.

„Nem hinném, hogy választhattam volna ennél mozgalmasabb évet annak dokumentáláshoz, milyen sok mindent kell csinálnia egy csapatfőnöknek a Forma–1-ben”

– idézi Steinert az Autosport. „Sosem akartam naplót vezetni korábban, de miközben szeretek inkább előre tekinteni, igazán jó móka volt visszatekinteni idén, reflektálni a sok csúcspontra és mélypontra, amivel a csapatunk szembesült.”

„Végső soron a fénypontok emelkednek ki, Kevin Magnussen pontszerző bahreini visszatérésétől Mick Schumacher silverstone-i első pontjain át a csapat brazíliai első pole pozíciójáig és konstruktőri bajnoki nyolcadik helyéig. Ez volt aztán a szezon!” – mondta Steiner, hozzátéve, nagyon hálás a csapat tagjainak az elhivatottságáért és a sok munkájáért.

„Remélem, az emberek élvezni fogják a betekintést a 2022-es szezonba, és bízom benne, hogy velünk tartanak a 2023-as menetre, amikor építkeznénk az idei sikerekre” – mondta a könyvszerző Steiner.

Borítókép: Fotó: Haas/Twitter

További tartalmak