Musorujsag
Élő Eredmények
×

Más emberként tért vissza Magnussen

Más emberként tért vissza Magnussen

GPFans
Az egyéves kihagyás után visszatérő Kevin Magnussen úgy érzi, más emberként csatlakozott újra a mezőnyhöz azt követően, hogy tavaly több változás is történt az életében és volt, amit át is értékelt magában.

A Haas 2020 végén mindkét rutinos versenyzőjének búcsút intett, hogy két újonccal vághasson neki a következő szezonnak. Az amerikai istálló pilótapárosát az eredeti tervek szerint 2022-ben is Mick Schumacher és Nyikita Mazepin alkotta volna, az orosz versenyzőt azonban menesztették az Ukrajna ellen indított háborút követően.

Hogy ki veszi át a helyét, arról jóformán találgatni sem volt idő, a Haas ugyanis hamar bejelentette, Kevin Magnussent hívja vissza, a dán ugyanis jól ismeri már a csapatot, nem kell tehát sok időt pazarolni a beilleszkedésre, ráadásul tehetsége és tapasztalatai vonzók az istálló számára.

Magnussen rögtön pontszerzéssel debütált, majd egész évben tisztességesen helyt állt, hozzásegítve a Haast a bajnoki nyolcadik helyezéshez. Ami a visszatéréshez, a versenyzéshez való hozzáállást illeti, Magnussen elárulta, a királykategóriától távol töltött idő alatt teljesen megváltozott, érzése szerint a lehető legjobb irányba.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

„Nagyon sok múlik azon, ki vagy és hogyan töltöd az időd, de a tavalyi évem nagyszerű volt” – nyilatkozta a RacingNews365-nek. „Úgy érzem, más emberként tértem vissza, szülő lettem, és egyszerűen biztosra vettem, hogy az F1-nek már vége.”

„Szóval teljesen más szemszögből láttam az életet a 2020-as év után. Ez jelentős változás volt számomra. Nem tudom, hogy ez mindenki esetében így lenne-e, de számomra teljesen rendben volt a dolog” – tette hozzá, majd megjegyezte, pályafutása első részének első éveire az is rányomta a bélyegét, hogy a McLarennél és a Renault-nál túl nagy nyomás nehezedett rá.

„Úgy éreztem, hogy rengeteg teher nehezedik a vállamra a magammal szembeni elvárások miatt. Végre bekerültem az F1-be, megvalósítottam az emberi ambícióim nagy részét, és ez egyúttal óriási felelősség volt számomra” – kezdte.

„A csapatok részéről annyira nem volt nagy a nyomás, támogatónak bizonyultak és a legtöbben meg is akartak tartani, de a különböző politikai csatározások miatt esélyem sem volt a maradásra. De mentálisan nehéz a dolgod, ha egyszer nyomás alá kerülsz, az én esetben pedig ezen az sem segített, hogy már az első futamon dobogóra álltam. Ezzel túl magassá váltak az elvárások” – zárta gondolatát.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak