Musorujsag
Élő Eredmények
×

Norris: Nehéz év volt ez a szerelők számára, de ők voltak a leggyorsabbak!

Norris: Nehéz év volt ez a szerelők számára, de ők voltak a leggyorsabbak!

GMM
A McLaren fiatal versenyzője, Lando Norris az istálló 2022-es teljesítményének összegzésekor kiemelte, a kerékcserék tekintetében komoly előrelépést értek el és már a mezőny legjobbjai közé tartoznak.

A brit alakulat korábban több kritikát is kapott a problémás kiállások miatt, a csapatvezető, Andreas Seidl pedig jelezte, kiemelt figyelmet fognak fordítani arra, hogy ezen a területen javulást érjenek el a folytatásban. Munkájuk gyorsan eredményt hozott: idén szinte hibátlanul dolgoztak, ráadásul a kiállások idejét is sikerült csökkenteniük.

Noha az abroncsok nehezebbek lettek (emiatt pedig többen arra számítottak, hogy hosszabbak lesznek a kerékcserék), a McLaren a szezon végén a mezőnyből egyedüliként 2 másodperc alá tudott menni Daniel Ricciardo mexikói cseréjekor.

A kiállások gyorsaságát nézve egyébként egész évben a legjobbak között voltak: hat versenyhétvégén volt övék a legjobb idő, aminél csak a Red Bull (évek óta hagyományosan a bikások dolgoznak legmagabiztosabban a kerékcserék során) ért el jobb eredményt; ők tízszer végeztek minden riválisnál gyorsabban egy-egy kiállással.

Lando Norris (Fotó: XPB)

A csapat teljesítményének összegzésekor ezt a javulást és a kiállások gyorsaságát Lando Norris is kiemelte. „A szerelők kiváló munkát végeztek a boxkiállások során, pedig ez egy nagyon nehéz év volt számukra a nehezebb gumik és a rosszabb kerékpisztolyok miatt” – fogalmazott.

„Miénk volt a leggyorsabb boxkiállás az idei évben, de több hétvégén is mi voltunk a leggyorsabbak a boxban” – tette hozzá a fiatal pilóta, kinek csapata a bajnoki tabellán végül annyira nem volt eredményes, mint a kiállásokkor, az Alpine-nal vívott küzdelemben ugyanis alumaradt (így a riválisé lett a negyedik pozíció).

Norris ezt értelemszerűen bánta, ugyanakkor kiemelte, az mindenképpen motiválja őket a folytatás előtt, hogy a szezonzárón jobb volt a tempójuk, mint a nagy riválisnak. „Ez motiváló az egész csapat számára, plusz energiát ad mindenkinek. Ha a bajnokságban nem is, de az utolsó versenyen már előttük végeztünk. Most mosolygunk, mert összességében azért jó évünk volt. A pályán mindenki jól dolgozott. A szerelők és a mérnökök is. Minden lehetőséget kihasználtunk” – mondta.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak